Evladın babasını mirastan mahrum etme hakkı var mı?
Uzun yıllar önce annem ile babam boşanmış olup, babamın yasal iştirak nafakası dışında bana hiçbir maddi manevi katkısı olmamıştır. Benim vefatım halimde mal ve mülklerim üzerinde babamın ve üvey kardeşlerimin hak beyanında bulunamaması için nasıl bir yol izleyebilirim? Bir vasiyetname hazırlayarak tüm mallarımı anneme bıraksam bu vasiyet geçerli olur mu?
Re: Evladın babasını mirastan mahrum etme hakkı var mı?
Alıntı:
xwz rumuzlu üyeden alıntı
Uzun yıllar önce annem ile babam boşanmış olup, babamın yasal iştirak nafakası dışında bana hiçbir maddi manevi katkısı olmamıştır. Benim vefatım halimde mal ve mülklerim üzerinde babamın ve üvey kardeşlerimin hak beyanında bulunamaması için nasıl bir yol izleyebilirim? Bir vasiyetname hazırlayarak tüm mallarımı anneme bıraksam bu vasiyet geçerli olur mu?
Babanızın diğer çocukları üvey kardeşiniz değil öz kardeşlerinizdir.
Babanız hayatta olduğu sürece mirasçınız olmazlar. Ayrıca kardeşlerin saklı payı yoktur, vasiyetnamenizde onlara pay vermezseniz birşey talep edemezler.
Ancak çocuğunuz olmadığı sürece babanız sizin mirasçınızdır. Tüm malınızı vasiyetle annenize bıraksanız bile babanız saklı payı kadar miras talebiyle dava açabilir ve alır.
Çocuk sahibi olursanız ne anneniz ne de babanız size mirasçı olur.