-
Senetli alacak...
Öncelikle değerli avukatlarımıza böyle bir site kurdukları ve insanlarımıza yardımcı oldukları için teşekkür ederim...
Benim sorum ;
30.06.2005 son ödeme tarihli bir senedim var.Aile dostum olan bir kişiye şahsen verdiğim bir borçtur.Bugüne kadar işlerinin bozukluğunda dolayı senedi tahsil edemedim ve icraya da vermedim.Şu an için borç verdiğim kişiyle alacak-verecek yüzünden aramız açıldı.Senedi icraya vereceğimi söylediğimde üzerinde hiç bir mal varlığı bulunmadığını versemde bir sonuç elde edemeyeceğimi söylemekte.
-Üzerinde mal varlığı bulunmayan bir kişiye icra takibi başlatıldığında ne gibi yaptırımlar uygulanabilir.Mal varlığının olmaması benim paramı alamayacağım anlamınamı geliyor.
-Borçlu şahsında, borç verdiği bir şahısdan 3 yıldır ticaret mahkemesinde devam eden alacağı ve icra takibi var.Sonuçlanmak üzere.Ben bu alacağı üzerinden bir hak idda edebilirmiyim?
-30.06.2008 tarihinde senedim 3 yılını dolduruyor.Şu an babasına ait olan bir galeriyi işletiyor.
-Maddi olarak (karşı tarafın üzerinde mal varlığı olmadığı için) bir şey elde edemediğim zaman kişi ne gibi yaptırımlarla karşı karşıya kalıyor.Alacağımın zaman aşımı gibi bir süresi varmıdır.
Şimdiden vereceğiniz bilgiler için teşekkür ederim....
-
Re: Senetli alacak...
Merhabalar.
Kisinin gorunuste malvarliginin bulunmamasi gercekte de malvarliginin olmamasi anlamina gelmez,bu nedenle kisinin elinde olan mallari haczettirip aksini ispatlamasini bekleyebilirsiniz,ispatlayamaz ise mallari sattirip alacaginiza kavusabilirsiniz..
Soz konusu kisinin baskasindan bir alacagi var ise bu alacak da malvarligina dahildir ve senedi icraya verdiginiz takdirde 3.kisideki alacak uzerinde hak iddia edebilirsiniz.
-
Öncelikle olası bir icra takibinde borçlunun bulunduğu mal beyanının aksini ispat alacaklıya düşer.
İkinci olarak,yapılan takip neticesinde olaki borçlunun borca yeter ekonomik değeri yok,bu durumda borçlu adına aciz belgesi düzenlenir.Aciz belgesine bağlanan borç,yirmi yıl geçmekle ancak zamanaşımına uğrar.
-
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim...
-
benimde bir senetli alacağım var bu kişiye kefillikten dolayı ziraat bankası tarafından haciz başlayılacak başlatıldığı takdirde öncelik kamu kuruluşu diye ziraat bankasına tanınırmı?
-
Evet kamu alacağının öceliği vardır.Ancak bu detaylı bir konu.
-
Sıra bu şekilde mi?
1-Bir malın aynından doğan devlet alacakları
2-Takip masrafları
3-Rehinli alacaklar
4-Masa alacakları
5-Bir malın aynından doğmayan devlet alacakları
6-Adi alacaklar
a)İmtiyazlı alacaklar
B)İmtiyazsız alacaklar
-
-
Özellikle rehinli alacaklının 3. sırada oluşu..
-
Sayın CuQurova, sanırım bu üyelik adınız Çukurova' yı anlatıyor. Eğer öyle ise ne olursunuz şunu değiştirin, Türkçe' yi bu hale getirmeyelim. Saygılarımla