-
Nafaka
Arkadaşlar size bir sorum olacak.3 yıldan bu güne kadar boşanmak için uğraşan bir erkeğim. mahkemem bitti hakim davayı red etti yani bizi boşamadı yanlız eşim yargıtaya baş vurdu. Mahkeme devam ederken 70,00 ytl kızıma 100,00 ytl eşime nafaka bağlandı mahkeme süresince. şimdi karar yargıtaydan
nasıl gelir bilemem ama ben bu bağlanan nafakanın sadece kızıma ait kızmını yatırsam eşime bağlanan kısmını yatırmasam ne olur. bu karara varmamın sebebi bu güne kadar bir gün bile aksatmadım nafakaları hatta kızımın bütün şahsi ihtiyaçlarını bile ben karşılıyorum ama karşı taraf çirkeflikte devam etmekte ve kızımı bile bana icra yolu ile göstermekte yani iyiliğe karşı kötülük görüyorum. bana yardımcı olursanız memnun olurum üzerimde bir şey yok ve herhangi bir kamu kuruluşuna bile kayıtlı değilim. bilgi verirseniz memnun olurum.
-
Re: Nafaka
Siz ödemezseniz eşiniz icra yoluyla tahsil eder. Üzerine icra ve avukatlık masrafları eklenir. İcra tebligatı geldiğinde 7 gün içinde usulüne uygun mal beyanında bulunmazsanız 3 aya kadar disiplin hapsiyle cezalandırılabilirsiniz.
-
Sayın serkan2201;
eşiniz ve çocuklar için mahmece TEDBİR nafakası bağlanmış ve bu takdir edilen nafayı ödememnin neticesinde eşiniz 1- hem icraya verir hemde 2- nafaka ihlali davası açarak cezai yaptırım isteyebilir... Eşinizin cocugunuzla görüşmesinde engel olduğu yönündeki söz ve davranışlarını icra vasıtasıyla yaptıgınız görüşmede memura talep ederek zapta geçirtebilirsiniz.. Eşiniz, kanuni hakkınız olan çocugunuzla görüşme hakkını engelleyici bir tutum içerisine girer ve bunu da tutanağa geçirtirseniz çocugunuzla görüştürmeye engel olmaktan dolayı eşinize dava açabilirsiniz.. Ancak sadece kızınızın nafakasını ödemeniz ve eşinizin iddia ettiğiniz anlamdaki davranışları eşinize takdir edilen tedbir nafakasının ödenmemesine engel teşkil etmez.. Sevgiyle...
-
Nafakayı ödemezsem cezası nedir ve eşim icrasız kızımı vermiyor ama icrayla gittiğim zaman bir sorun çıkartmıyor ben bunu memurlara tutanağa geçirmelerini söyleyebilirmiyim?
Yani memurla gittiğimde bir sorun çıkartmıyor bana.
Çocuğu almak için icra yolu ile bir dünya masraf ve ayrıca psikolog tutmam gerekiyor biliyorsunuz nelerle uğraşıyorum.