Boşanma şekli ve neticeleri
Selamlar,
Ben 11 yıllık evliyim. Eşimden anlaşamadığımız için ayrılmak istiyorum. 2 Aydır ayrı yaşıyoruz. Eşim Ailesine ait bir evde kalıyor. Ben Ailemle beraber kalıyorum.
2 Çocuğumuz var. Çocuklar hafta sonları bende kalıyor. Eşimin tüm maddi ihtiyaçlarını görmekteyim. Ama sevgisizlik ve anlaşamamadan dolayı geçimsizlik yüzünden boşanmak istiyorum. Nasıl Bir yol izlemem gerekiyor. Eşim nafaka ve Tazminat isteyeceğini söylüyor. Bu şartlarda boşanabileceğini belirtiyor. Oluşacak Nafaka miktarı ne olur. Ne kadar tutara kadar tazminat hakkı olabilir.
Ben nafakada ödemeye razıyım Tazminatta ? Tabi makul tutarlarda olması kosuluyla. Lütfen yardımlarınızı bekliyorum
Re: Boşanma şekli ve neticeleri
Anlaşmalı boşanma halinde eşinize ödeyeceğiniz tazminat ve nafakayı ikiniz belirleyebilirsiniz. Çocuklara ödeyeceğiniz nafakayı ise hakim takdir edecektir, fakat onda da ikinizin anlaştığı makul bir rakam olursa muhtemelen onaylanacaktır.
sayin sdt23.
öncelikle sagilarimi sunarim. benim bosanma davasm 2001 de acildi. dava 3 durusmadan sonra red edildi 3 sene bekledim ve dava actim. arastirma yapildi sahitler dinlenildi ve bosanmaya hakim karar verdi karsi taraf itiraz etti. yargitayda bosanma usulen bozuldu. ve aile mahkemesi tek durusma yapip usulü düzeltti ve yargitaya gönderdi tekrar. ve yargitaydan onama cikti ve karar düzeltme yolu acik verilmis itiraz ettiler bu karar düzeltmede ne sonuc cikabilir ve ne kadar sürer saygilarimla efendim
Alıntı:
cavit saracoglu rumuzlu üyeden alıntı
sayin sdt23.
öncelikle sagilarimi sunarim. benim bosanma davasm 2001 de acildi. dava 3 durusmadan sonra red edildi 3 sene bekledim ve dava actim. arastirma yapildi sahitler dinlenildi ve bosanmaya hakim karar verdi karsi taraf itiraz etti. yargitayda bosanma usulen bozuldu. ve aile mahkemesi tek durusma yapip usulü düzeltti ve yargitaya gönderdi tekrar. ve yargitaydan onama cikti ve karar düzeltme yolu acik verilmis itiraz ettiler bu karar düzeltmede ne sonuc cikabilir ve ne kadar sürer saygilarimla efendim
Neye dayanarak karar düzeltme talep etmişler? Karar düzeltmede ne talep etmişler? Talepleri haklı bir gerekçeye dayanıyorsa kabul, dayanmıyorsa red edilir. Dosyanın içeriğini bilmeden yorum yapılamaz.
ellen tutulacak bir talepleri olmamistir cünkü kendim bilakis her durusmaya katildim ve sahitleri bile ortaya cikarildi hakim tarafinda yalan beyandan bulunduguna dahi yargitayda tüm konularda bosanmaya onay vermis ve karar düzeltme yolu acik tutulmus. bunlarda itiraz ettiler tekrar yargitaya gitti sizce ne kadar sürer bu süre. ki yurt disinda yasiyorum ve 3 cocugumun velayeti bana verildi ve karsi taraf kendisi zaten dedi cocuklari istemiyorum ben istiyorum dedim.. fakat cocuklar su an halan onun yaninda buna dayanip itiraz eddebilirmi efendim. saygilarimla