doğum tarihim : 08.06.1962
bağkura giriş : 01.05.1985
bağkurdan çıkış : 31.10.1985
askerlik borçlanması : 20 ay
emekli sandığı girişim : 03.03.1986
eğer zahmet olmazsa bana tam emeklilik tarihimi gün olarak yazabilirmisiniz.
saygılar sunuyorum.
Printable View
doğum tarihim : 08.06.1962
bağkura giriş : 01.05.1985
bağkurdan çıkış : 31.10.1985
askerlik borçlanması : 20 ay
emekli sandığı girişim : 03.03.1986
eğer zahmet olmazsa bana tam emeklilik tarihimi gün olarak yazabilirmisiniz.
saygılar sunuyorum.
Askerlik borçlanman askerliğini Bağkurdan önce yaptığın için sigortalılığının başlangıcı 20 ay önceye gider.Yani başlangıcın 1.9.1983 olur.E.Sandığıyla ilgili olarak görevine başlarken 26 ay (Altı ayı Bağkur olmak üzere)hizmet süresiyle başlamış oluyorsun.Aradaki boşluk hariç,o süre hizmetten sayılmaz.Fiilen 25 yılı tamamlaman için 22 yıl 10 ay kalır.E.Sandığında 22 yıl 10 ay sonrası ise 3.1.2009 dur.Bu tarihte emekli olabilirsin.Yaş sınırlamasını geçiyorsun.Yaşla ilgili problem yok.Yeni yılda katsayılar değiştiğinden,yılbaşından sonraki emeklilik,emekli ikramiyeni önceki yıla göre daha fazla almanı sağlar.Yaşla ilgili endişen veya şüphen varsa E.Sandığı Kanununun Geçici 205.maddesine bakıver.
emekli sandığı sayfasında giriş tarihi olarak emekli sandığına giriş tarihi diye soruyor diğer günler aşağıya giriliyor. ve bana 48 yaşı dolumunda diye yanıt veriyor. eğer dediğiniz gibiyse çok güzel bir haber verdiniz. çok teşekkürler
Aynı yerde, diğer kurumlardaki hizmet süreni de soruyor olmalı....
Özür dilerim.Az önce emekliliğinle ilgili hesap yaptığım kağıtlara bakarken doğum tarihinizi 8.6.1960 olarak aldığımı gördüm.62 imiş.Bu durumda hesap şöyle olacak.Askerlik borçlanmasıyla sigortalılğınızın başlangıcı 20 ay öne giderek 1.9.1983 olacak.Emekli Sandığı Kanununun kademeli yaş sınırlarının belirtildiği Geçici 205.maddesinde 23.05.2002 tarihi itibariyle 25 yılı (Fiilen değil sigortalılık başlangıcı bakımından) doldurmalarına..(e fıkrasında) 5 yıl ile 6 yıl 6 aydan az olan erkekler 47 yaşını tamamlayınca,ayrıca fiilen de 25 yılı tamamlamaları şartıyla emekli olur.demektedir.Hesabı şöyle yapıyoruz:
1.9.1983 te sigortalılığınız başladığından 23.05.2002 tarihinde 18 yıl 8 ay ve 22 günlük sigortalılığınız oluyor.25 yılı doldurmanıza düz hesap 6 yıl 4 ay kalmaktadır.Durumunuz 205/e ye uymaktadır.Yani 47 yaşını dolduracağınız 09.06.2009 da emeklisiniz.Zaten Sosyal Güvenlik Kurumlarında geçen Hizmet Sürelerinin Birleştirilmesiyle ilgili Kanun gereğince Bağkur hizmetiniz E.sandığına aktarılacağından E.Sandığı başlangıcınız otomatikman 1.9.1983 alınacaktır.İstersen sorduğun yere E.Sandığı girişi olarak o tarihi vererek tekrar sor.Gör bakalım 47 mi yoksa 48 mi diyecek.Ayrıca bazı kamu görevlileri istedikleri zaman emekli olamıyorlar.Emeklilik için belli ayları var.Öğretmen ve Asker gibi..Tekrar özür dilerim.Yaşlılık kolay değil...
NOT:Askerliğini E.Sandığındayken borçlandıysan E.Sandığı başlangıcı 20 ay önceye gitmiştir.Şu anda E.Sandığı sizin Bağkurunuzu bilmez.Emekliliğe müracaatınızda bağkuru bildireceğiniz için,bu sefer E.Sandığı sigortalılığınızı Bağkur başlangıcının 20 ay önüne çekecektir.Böylece hesap yukarıdaki gibi olacaktır.