Mahkemeden gün vemediler hala
Sevgili Avukat arkadaşlarım,
28 Nisanda boşanmak için dava açtım.Dava ile ilgili prosedurlerı tamamladık.Dilekçeler evraklar savunmalar.Ve ben davanın gününü hızlandırmak için avukatımla mahkemeye gidip akraba evliliğinden dolayı husumetın buyumemesı ıcın 4 ay oldu bana gun verılmesını ısteyecegım bu dogru bir yol mudur?Malum darbe gırısımınden dolayı mahkemelerin işleyişi biraz yavaş olabılır.Bu konuda yol göstereniniz olursa çok sevinirim
Ayrıca evden esyalarımı almaya gittiğimde bana saldırdılar.Herhangi bir uzaklaşma kararım olmamasına karsın ve eşyalarımı almak en dogal hakkım olöasına ragmen.Polis çağırdılar ve polis bosanmadıgımız ıcın uzaklastırma da olmadıgından hakkınız deyip gitti.Şikayetçi olacaktım avukat sadece git şikayetçi olmadan devlet hastanesınden adlı rapor al dedi.Ikı tane şahıdım var.Raporda doku zedelenmesi verildi.Henüz bu raporla ilgili bir şikayette bulunmadık.Avukatım suremız var sıkıntı yapma diyor bu rapor bizim için en önemli belge dedi.Sadece doku zedelenmesi olan darp raporu önemli bir belge midir şiddet için.Çünkü eşim mahkemede surundurecegim oyle kolay bosanamayacak inadında.Bilirim o inadını zaten onun yuzunden evlilik bu hale geldi.Ayrıca psikologa gıttı uzun sure.İspat noktasında sadece şunu yapabılırım oda özel hastaneye gittiğiiçin orada hangi doktora geldıgını gösteren kayıt varsa onu bulabılırım.İlaç da kullandı ama sanırım o ilaçlar eczanede kayda geçmiyor.Ki kayda geçiyorsa SGK'dan çıkar.Zaten ilaçlarının kaydını bulursam benim için önemli bir sonuç olacak.Benim boşanma suremi hızlandırmam için elimdeki bu darp raporu ve hastaneye psikologa gittiğini ispatlaya bilirsem surecim hızlanır mı? Aydıca gun konusunda cıddı yardımlarınızıa ıhtıyacım var .Bu konudakı onerılerınız ne olabılır?
Cevap: Mahkemeden gün vemediler hala
Öncelikle bu yaşta boşanma aşamasında olmak çok zor bir duygudur. Çok küçük bir azınlığın başına gelir. Ve ben de 24 yaşında biri olarak boşanma davam devam etmekte. 1. yıl dolmak üzeredir. Sizi anlıyorum.
Doku zedelenmesi dediniz. (BTM) Basit tıbbi müdahale ile giderilebilir şeklinde darp raporu almıssınız. Tabiki bu rapor ceza davası başlatmanız için yeterli olmakla birlikte sizin için önemlidir. Avukatınız vakit var demiş. Ancak hemen kolluk kuvvetine şikayetinizi bildirip, raporunuzu polis eşliğinde almanız sizin için daha iyi olacaktı diye düşünmekteyim. Şu an elinizde bir darp raporu var. Ancak eşiniz savunma yaparken bunu kendisinin yapmadığını, eğer kendisi yaptıysa neden yaptığı an şikayetçi olmadığını belirtecek ve iddialarınız askıda kalacaktır. Ancak yine de hakim gözünde sizin lehinize bir itibar yaratacağı muhakkaktır.
Davaların hızlanması konusunda birşey yapamazsınız . Akraba olduğunuz için husumet konusunu ortaya atarsanız savcılık sadece eşiniz hakkında uzaklaştırma kararı verecektir.
" Çünkü eşim mahkemede surundurecegim oyle kolay bosanamayacak inadında " dediniz. Bu süreçte en çok yıpranacak olan kendisidir. Almış olduğunuz darp cebir raporu neticesinde eşiniz hakkında ceza davası da başlatılacaktır. Ve çok yüksek olasılıkla basit yaralamadan ( akrabaya karşı işlendiğinden ağırlaştırıcı sebep olarak gözükülcek ) ceza alacaktır.
Piskologa gittiğini ispat yönünde çok zorluk yaşamazsınız. Uzun süre piskolojik tedavi gördüğünü belirtmeniz ve ispat yönünden de mahkemeden eşinizin gittiği hastanenin adını vererek, görmüş olduğu tedavilerin listesini ( gün-bölüm-doktor ismi ) talep etmeniz halinde mahkeme bunları temin edecektir.
Geçmiş olsun