Haklı sebeplerden fesih (Noter aracılığıyla)
Merhaba,
18.12.2007 tarihinde işten ayrılmıştım. İşten ayrıldığımda ödenmemiş alacaklarım olmasına rağmen işveren en kısa zamanda ödeyeceğine dair söz verdiğinden iyi niyetine güvenip herhangi bir yasal işlem başlatmamıştım. Fakat aradan 2 aydan fazla zaman geçmesine rağmen işveren alacaklarımı ödememektedir.
Ayrıca işe başladıktan sonra 3 ay sonra sigorta kaydım yapılmıştı ve bu tarihten itibaren de sigorta primlerim maaşım üzerinden değil asgari ücret üzerinden ödenmişti.
Tüm bu sebeplerle bölge çalışma müdürlüğüne şikayet dilekçesi vereceğim.
Benim sormak istediğim, işten ayrılınca işveren bana işten çıktığıma dair hiçbir belge vermedi ve bende hiçbir kağıda imza atmadım. Yani sigorta kayıtlarımda hala çalışıyor olarak görülüyorum ama işten ayrıldığım tarhten itibaren pirimlerim ödenmemiş olarak görülüyor. Çalışma belgesi istememe rağmen beni sürekli oyalıyorlar açıkçası yasal olmamasına rağmen bu belgeyi bana vermiyorlar.
Tüm bu sebeplerle işten ayrıldığım tarihten 2 aydan fazla zaman geçmiş olmasına rağmen noter aracılığıyla haklı sebeplerle sözleşmemi fesh edebilirmiyim.
Kıdem tazminatı alabilmem için kendi isteğiyle işten ayrılmamak gerekiyormuş. Ben işverenle anlaşarak işi bırakmama rağmen tüm bu nedenle haklı nedenle işten ayrıldığımı belgeleyip kıdem tazminatı alabilirmiyim.
Ayrıca çalışma bölge müdürlüğüne durumu intikal ettirmemi mi tavsiye edersiniz yoksa avukat tutup işvereni dava etmemi mi tavsiye edersiniz.(45 gün sonra askere gideceğim için benim askerde olmam soruşturma açısından bir sorun olur mu?)
Saygılarımla...
Re: Haklı sebeplerden fesih (Noter aracılığıyla)
Herhangi bir belgeye imza atmadıysanız , Noterden işvereninize ihtarname çekerek, "askerlik sebebiyle" işten ayrıldığınızı ancak işvereninizin kıdem tazminatı ödemediğini , en kısa zamanda kıdem tazminatı ve sair haklarınızı ödemesini ihtar edin. Bölge Çalışma Müdürlüğü'ne yazılı şikayette bulunun, en önemlisi bir avukat tutun.
Selamlar,