İdari Mahkemeyi Kazandım.Tazminat davası açmayı düşünüyorum.
2005 yılında açmış olduğum idari davayı kazandım.Dava konusu lojmanla ilgiliydi.İdarede boşalan lojman için 5 kişi müracatta bulundu. Bende bunlardan biriyim.Lojman başkasına verildi. Bende iptal davasıyla idarenin lojman tahsisini iptal ettirdim.Şimdi tazminat davası açmayı düşünüyorum.Açma nedenim 2 yıl dışarda kirada oturmam.Yani lojman tahsis kararı mahkemece iptal edildi. Yani lojman belki bana verilebilirdi.Bu durumda idareye tazminat davası açsam acaba süreç nasıl olur . Dişarda oturdugum kıra ve diger maddi manevi zararlarım için idareden tazminat alabilirmiyim. Cevaplarınız için şimdiden teşekürler.
Re: İdari Mahkemeyi Kazandım.Tazminat davası açmayı düşünüyorum.
Alıntı:
mehyorulmaz rumuzlu üyeden alıntı
2005 yılında açmış olduğum idari davayı kazandım.Dava konusu lojmanla ilgiliydi.İdarede boşalan lojman için 5 kişi müracatta bulundu. Bende bunlardan biriyim.Lojman başkasına verildi. Bende iptal davasıyla idarenin lojman tahsisini iptal ettirdim.Şimdi tazminat davası açmayı düşünüyorum.Açma nedenim 2 yıl dışarda kirada oturmam.Yani lojman tahsis kararı mahkemece iptal edildi. Yani lojman belki bana verilebilirdi.Bu durumda idareye tazminat davası açsam acaba süreç nasıl olur . Dişarda oturdugum kıra ve diger maddi manevi zararlarım için idareden tazminat alabilirmiyim. Cevaplarınız için şimdiden teşekürler.
Merhabalar..
Tazminat davasi acabilirsiniz ancak lehinize sonuclanir mi onu bilemem,zira basvuran 5 kisiden digerlerine de lojman tahsis edilebilirdi..Bu nedenle tum sartlarin sizi gosterdiginden emin olun..
Saygilarimla.
idarenin yönetmeliğine karşı açmış olduğum atama davası iptalini kazandım.Ama dava süreci neticesinde 1 yıllık bir gecikmeyle atamam gerçekleşmiş oldu.2577 iyuka göre yürütmeyi durdurma her iki şartın gerçekleşmemesinden dolayı red gelmişti.Hal böyle iken iptal davasını kazandığıma göre kanunlara uygun olmadığı kanıtlanmış oldu.öyleyse iyuka göre diğer şart olan meydana gelen zararın tazmin edilmesi şartına göre maddi ve manevi tazminat davası açacağım.Bu 1 yıl boyunca başka şehirde ev tutmak zorunda kaldım geliş gidiş bir sürü masrafım oldu ve manen yıprandım.Kazanma şansım ne kadardır.Bu konuda kararlar varmıdır.Zaman süresi tam yargı olduğu için 1 yılmıdır.yoksa davayı kazandığımın tebliğinden itibaren 2 aylık süremi geçerlidir.Öyleyse sürem az kaldı Arkadaşlar görüşlerinizi ekliyorum.
15.02.2008 de "İptal,idari işlem,amire tazminat,zaman aşımı" başlığıyla açılmış konuya bakınız.
Siz yine de 60 günü geçirmemeye bakın derim..
İyi günler...