-
Ortaklık Bozma
Merhaba mart 2007 de açtıgımız bilgisayar şirketinde %50 ortaklık olarak 2 kişi bulunmaktayız..Fakat ortagım hıc ılgılenmemekte ve toplantıya bıle gelmemekte. 50,000YTL sermaye kagıt uzerınde gorunmekte..Şirketin üzerine kredi ile bir araç alındı 22,000 YTL..Ortagım ayrılmıyor artık ben herseyı bırakıp gıtmek ıstıyorum.Tüm hissem karşının olsun sorun degil..Ben hangı yolu izlemeliyim neler yapmalıyım?En kısa yoldan nasıl kurtulabilirim?
-
Re: Ortaklık Bozma
yardımcı olacak arkadaşları beklıyorum
-
Merhaba. Limited şirket en az 2 ortakla kurulacağı ve devam edeceği için hisselerinizi ortağınıza ancak kısmen devredebilirsiniz, tamamını devredemezsiniz çünkü o durumda şirket hisselerinin tamamı bir kişi üzerinde olur ki böyle bir şey mümkün değil. (Ltd şti lerde en az 2 ortak bulunma zorunluluğundan dolayı) Payınızı başka bir kişiye satmak istemeniz durumunda ise diğer ortağın onayı, yani bu devrin karar defterine yazılıp imzalanması gerekir. Bizim şirketimiz de 2 ortaklı, kardeşimle yüzde 50-50 ortağız. Bu şekilde kurulan şirketlerde anlaşmazlık olması durumunda çıkış yolu çok zor bulunur. Bana göre ortağınızla anlaşmaktan başka çareniz yok. En azından hissenizi 3. bir kişiye devretmenize onay vermesini sağlamaya çalışın. Onay da vermiyorsa işi ancak mahkeme çözer. Bir avukata danışın. Benim bilgim bu kadar. Kolay gelsin.
-
Merhaba.Benimde başımda aynı dert var.Üstelik piyasadaki itibarımı kullanalarak emanet para almış benden habersiz.Yeni öğrendim.Alacaklılara ise paylaştığımızı iddia etmiş.Mahkemeye başvuracağım ancak ispat gerekiyor mu ,gerekli ise yazılı mı, sözlü ispat geçerli mi bilemiyorum..Benide işlemlerinizden bilgilendirirseniz sevinirim.
-
Bir arkadaşım var, kıraathane işletiyor. Arkadaşımın birde ortağı var. Kıraathane mülkiyet olarak alınıp işletime açılmasında diğer ortağın çok daha az bir katkısı var. Atıyorum dükkan 100 milyarsa, 80 milyarını arkadaşım 20 milyarınıda diğer kişi katmış. Aradan birkaç yıl geçti. Arkadaşım diğer kişiyi nasıl ortaklıktan çıkartabilir? Şu anki şartlar %50 50 mi olmuştur, yani mülkiyet ve işletmenin değerinin yarısını mı vermek zorunda yoksa diğer ortağa 20 milyarını verip hadi sana güle güle diyebilir mi?
Saygılarımla,