Evlat Olarak Babama Nafaka Davası
Şu anda universitede okumaktayım...Babam devlet memuru fakat bana yardım etmiyor....2. ogretimde okudugum içinde harc paramı oderken cok zolanıyorum(700ytl)...Babama nafaka davası acabilirmiyim?Benim istegim donemlik yani senede 2 defa harc paramın miktarı kadar nafaknaın bana yatması boyle bir şey mumkunmu_?
Çok tesekur ederim...Bir avukata gidip danısamıyorum malum ogrencilik hali ekonomik durum.....
Re: Evlat Olarak Babama Nafaka Davasi
Sayın diving_33;
Medeni Yasa'ya göre, ana ve babanın bakım borcu, çocuğun ergin olmasına kadar devam eder.
Çocuk ergin olduğu halde eğitimi devam ediyorsa, ana ve baba durum ve koşullara göre kendilerinden beklenebilecek ölçüde olmak üzere, eğitimi sona erinceye kadar çocuğa bakmakla yükümlüdürler.
HD 03 <> E: 2005/7849 <> K: 2005/8137 <> Tarih: 18.07.2005
Günümüzdeki ağır ekonomik koşullar karşısında eğitimle çalışmayı bir arada sürdürmenin mümkün olmayacağı bir kural ve karine olarak kabul edilmelidir. Davacının, üniversitede okuma arzusu ve bu amaçla hazırlık kurslarına gitmek istemesi onun en tabii hakkıdır. Davanın açıldığı sırada bir petrol istasyonunda cüzi bir miktar maaşla çalışması geçimini temine yönelik bir çalışmadır. O halde, hiçbir malvarlığı ve geliri bulunmayan henüz reşit olmuş ve okuma isteğinde olan kız çocuğunun yardıma muhtaç bulunduğunun kabulü zorunludur.
Öğrenim hayatınızda başarılar dilerim...
peki ben şimdi gidip mahkemeye basvurunca kazanabilecekmiyim_?sizce dedgiim şey mumkunmu yani benm arzum harc donemm geldigi zaman o parayı karsılabilmek....bu arada anem babam ayrı degl....ama babam ayrı yasıyo....(ismim cengiz)
tahminen ne kadar nafaka baglanır_?ben 20 asındayım uni 2. sınıfta okuyorum.....