Tazminat durumu ve fazla çalışma mesaisi
Bir bankada çağrı merkezinde çalışmaktayım.İşe girmeden önce bir sözleşme imzaladım.bu sözleşmeye göre 18 aylık sürem dolmadan çıkarsam belli bir maddi yükümlülüğüm var.Bunu ödemeye göze aldım.Bu bankanın çalışma saatleri konusunda yasaya aykırı uygulaması var.Örnek vermek gerekirse iş kanuna göre günde en fazla 11 saat çalıştıracakken biz ayda iki defa 13 saat çalışyoruz.Ayrıca yılda fazla çalışma saati 270 saati aşamaz ancak biz mesailerimiz fazla oldugu için bu fazla çalışma süresini 6 veya 7 ayda tamamlıyoruz ve diğer aylarda yine mesai yaptıgımız için iş kanuna aykırı oluyor.Ancak sözleşmede esnek çalışma saatleri diye bir tabir var.Süre belirtilmemiş.Benim öğrenmek istediğim bu çalışma saatleri konusunda iş mahkemesine tazminat davası açma hakkım bulunup bulunmadıgıdır eğer dava açma hakkım varsa bu bilgiler ışıgında kazanma olasılıgım varsa bu yüzde kaç olabilir ?Ben bu tazminatı ödemediğim takdirde hizmet belgemi vermeyeceklerini ilettiler.Bu belgeyi vermeyecekleri içinde iş buldugum kurumda girişimi yapamayacak.Bu tazminatı ödediğim takdirde çalışma bölge müdürlüğüne başvurarak yada mahkemee başvurarak tekrar geri alma ihtimalim varmı? Ayrıca tazminatı ödemeden iş yerinden ayrılabilirmiyim?
iş hayatınızda başarılar....
Re: Tazminat durumu ve fazla çalışma mesaisi
Sorularınıza doğru yanıt verebilmek için, başta iş sözleşmeniz olmak üzere detaylı bir incelemeye ihtiyaç vardır. Bu nedenle çevrenizden bir avukat ile bağlantı kurmanız ve bu konuları yüzyüze konuşmanız yararınızadır.
Selamlar,