Kesinleşmiş cezam hakkında bir sorum vardı
Merhabalar.
Kocaeli Savcılığında bulunan infaz dosyam, 2005 senesinde Askeriyeden firar ettiğim dosyamdır.
Askeri Savcılık dosyayı Sivil mahkemeye gönderdikten sonra, Mahkeme bana ceza kesti. Temyiz hakkımı 3 sefer kullandım. daha sonrasından evime bir tebligat geldi,
10 gün içersinde en yakın Savcılık, ve Karakol'a teslim olmam gerekiyordu.
Ardından ceza erteleme talebinde bulundum 25.09.2007 tarihinde.
ve İnfaz Savcı'sı bana 05.03.2008 tarihine kadar teslim olmamamı belirtti ve Ceza erteleme isteğimi kabul etti.
Şimdi ise 05.02.2008 tarihinde benim teslim olmam gerekiyor.
Tekrardan bir erteleme talebinde bulunabilirmiyim ?
Babam rahmetli olduğu için evine bakacak başkada kimse olduğunu belirttim Savcı Bey'e ki gerçektende öyledir.
Bu konuda bana yardımcı olursanız gerçekten çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkür ediyorum bilgileriniz için.
Re: Kesinleşmiş cezam hakkında bir sorum vardı
Hükümlünün istemiyle infazın ertelenmesi
MADDE 17.- (1) Üç yıl ve daha az süreli hapis cezalarının derhâl infazının, hükümlü veya ailesi için mahkûmiyetin amacı dışında ağır bir zarara neden olacağı anlaşılırsa, hükümlünün istemi üzerine infazı Cumhuriyet Başsavcılığınca ertelenebilir. Erteleme süresi altı ayı geçemez.
(2) Üç yıl ve daha az süreli hapis cezaları; hükümlünün yüksek öğrenimini bitirebilmesi, ana, baba, eş veya çocuklarının ölümü veya adı geçenlerin sürekli hastalık veya malûllükleri nedeniyle ailenin tarım topraklarının işlenebilmesinin olanaksız hâle gelmesi veya hükümlünün hastalığının sürekli bir tedaviyi gerektirmesi gibi zorunlu ve çok ivedi hâllerde, Cumhuriyet Başsavcılığınca altı ayı geçmeyen sürelerle ara verilerek infaz edilebilir. Ancak bu ara verme iki defadan fazla olamaz.
Sayın: Aysemebe
Yani ikinci kez ve son olarak ertelebe talebinde bulunabiliyorum değilmi ?
Çünkü gerçek anlamıyla bu talebi gerçekleştirmem gerekli o yüzden sormak istedim çok tşk ederim.
Sayın: Aysemebe
Yani ikinci kez ve son olarak ertelebe talebinde bulunabiliyorum değilmi ?
Çünkü gerçek anlamıyla bu talebi gerçekleştirmem gerekli o yüzden sormak istedim çok tşk ederim.
Evet Sayın midi bahsettiğiniz gerekçe ile erteleme talebinde bulunabilirsiniz...