-
Böyle karar olur mu?
İcra Takibinin iptali için açılan 380 YTL tutarlı şikayet davası için aşağıda yazdığım hüküm verilmiştir.
İcra Müdürlüğü kesin yazmadığı için işlem yapmamaktadır.
Sonuç olarak haksız ve hukuksuz olan icra takibi iptal edildi ama alınan kararı fiilen uygulayamıyoruz.
Hükmü öğrenme tarihi ne ifade etmektedir.?Tevhim ve tebliğ tarihi tamam ama ben ilk defa öğrenme duyuyorum.
Yani karşı taraf 1 yıl sonra öğrendim derse ne olacak?
Saygılarımla.
HÜKÜM:
Yukarıda belirtilen gerekçeler uyarınca davacı açısından şikayetin kabulü ile takibin iptaline,
Harç peşin alındığından yeniden alınmasına yer olmadığına,
Davacının yapmış olduğu 29.60 YTL yargılama giderlerinin davalıdan alınıp davacıya verilmesine
Tarafların hükmü öğrenme tarihinden itibaren 10 gün içinde mahkememize verilecek bir dilekçe ile temyizi kabil, kanun yolları açık olmak üzere evrak üzerinden yapılan inceleme ile karar verildi.20.02.2008
-
Re: Böyle karar olurmu ?
hakimin öğrenme demesinin bir anlamı yoktur. tefhim ve tebliğden itibaren 10 gün içinde...
Böyle hakimlerin olması düşündürücü tabiii
-
yapmanız gereken eğer hüküm karşı tarafın yüzüne karşı verilmemiş ise tebliğ edilmesini sağlayarak kararı kesinleştirmek ve o şekilde icraya vermektir..
-
Karar dosya üzerinden verildi.Tebligatı karşı tarafa gönderdim ancak, kötü olan temyiz hakkının olması. Zaten yapılan kötü niyetli bir işlem idi. Şimdi bu niyette olan biri kararı temyiz ederse ne olacak sorun burada.
Kararın fiilen bir anlamı kalmıyor. Hakim hanımla da görüştüm. Uyap nedeni ile sorun yaşıyoruz kararlar çok birikti bu arada arkadaşlar yanlış yazmış bende dikkat etmemişim dedi.
Aynı endişemi kendisine de söyledim. Temyiz ederse red ederim ancak onuda temyiz ederse birşey yapamam dedi.
Saygılarımla.
-
Kesinleşmeden icraya konmayan ilamları da ayrıca incelemenizi öneririm.. ilk aklıma gelenler gayrimenkulün aynına ilişkin davalar, aile hukukuna ilişkin kararlar, ceza hukukuna müteallik tazminat davaları.. Hukukumuza göre kural olarak ilamlar kesinleşmeden infaza, yani icraya verilebilmektedir..
-
Re: Böyle karar olur mu?
Karar "takibin iptali" ama icra Müdürlüğü takibi iptal etmek için kesinleşme şartını arıyor. (İİK 40. md.)Dolayısı ile sizin acil olarak aldığınız karar fiilen bie işe yaramıyor. Haksız işlem devam ediyor.
Saygılarımla.
-
Burada bir maddi hata var.Maddi hatanın düzeltilmesi kararın tavzihini ilgili mahkemeden yazılı bir dilekçe ile talep edin.(Temyiz sınırı altında karar kesin sayılmalıdır,kararda sehven temyiz yolu açıktır yazılmış bu durumun düzeltilmesini talep ediyorum deyin)
-
Hakim hanımla da görüştüm. Uyap nedeni ile sorun yaşıyoruz kararlar çok birikti bu arada arkadaşlar yanlış yazmış bende dikkat etmemişim dedi.
Aynı endişemi kendisine de söyledim. Temyiz ederse red ederim ancak onuda temyiz ederse birşey yapamam dedi
Bu durumu görüştüm. Malesef bunu değiştiremiyorlar.
Saygılarımla.