İlamlı icra davası açtım.Firma beni arayıp ödeyeceğini söyledi ne yapmalıyım
Öncelikle konu hakkında başlıklar,karar konusunda açılmış.Benim öğrenmek istediğim,ilamlı icra davası açtım(hakem heyeti kararı lehime olduğu için) 4 gün sonra firma yetkilisi beni arayıp ödeyeceğini söyledi.Lakin ben paramı alıp,davayı geri çekersem mahkeme ücretini benim ödemem gibi bir ihtimal var mı?
Arama yaparak çıkan konuları inceledim,eğer gözden kaçırdığım varsa yani sorumla ilgili bir cevap yazılmışsa affola
Re: İlamlı icra davası açtım.Firma beni arayıp ödeyeceğini söyledi ne yapmalıyım
Alıntı:
dersolog rumuzlu üyeden alıntı
Öncelikle konu hakkında başlıklar,karar konusunda açılmış.Benim öğrenmek istediğim,ilamlı icra davası açtım(hakem heyeti kararı lehime olduğu için) 4 gün sonra firma yetkilisi beni arayıp ödeyeceğini söyledi.Lakin ben paramı alıp,davayı geri çekersem mahkeme ücretini benim ödemem gibi bir ihtimal var mı?
Arama yaparak çıkan konuları inceledim,eğer gözden kaçırdığım varsa yani sorumla ilgili bir cevap yazılmışsa affola
Merhabalar..
Actiginiz davadan vazgectiginiz taktirde yargilama giderlerini odemek zorunda kalirsiniz,karsi taraf odeme yapsa dahi bu giderler size yukletilir..
Sayet ilgili firmaya herhangi bir basvuru yapmadan direk dava yolunu secmis iseniz,firma kendisine dava acilmasina neden olmadigindan dolayi yargilama giderlerine mahkum edilmeyebilir.
Saygilar.
Re: İlamlı icra davası açtım.Firma beni arayıp ödeyeceğini söyledi ne yapmalıyım
Teşekkür ederim ilgilendiğiniz için,peki bu sorunu gidermek için dava açtığım icraya mı başvurmam gerek.Yoksa ilgili firma mı gidecek.Ben firma ile muhatap olmadan bekleme süremi bekledikten sonra direk icra yoluna gittim.Ondan sonra zaten firma beni aradı ödeyeceğini söyledi.
İcra yaptı iseniz, harici tahsil etseniz bile dosyaya tahsil harcı ödersiniz. Bırakın masrafları ile birlikte dosyaya ödeme yapsınlar. Kendilerine bir ödeme emri gitti sonuçta.
Saygılarımla.
ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.Saygılar.