Kasten Adam Yaralama 86/1,3-e
Herkese selamlar,
04/01/2008 günü eşim ve kuzenlerimin eşleri ile birlikte bir kebapçıda toplandık. bu sırada kebapçıda bulunan seyyar ısıtıcı yüzünden arka masadaki kişi ile tartışma çıktı. kısa süre sonra karşı taraftaki şahış masamıza doğru yönelip hakaret etti. bu sırada ben elimdeki bardağı bir anlık sinirle şahsa doğru fırlattım. bardak küçük ve ince olduğu için yüzünde kesik olmadı fakat şansızlık eseri çok küçük bir parçası gözünün içine girmiş ve operasyonla alındı.
gözü iyileşti şahsın fakat şikayetçi oldular ve savcı 86/1,3-e maddelerinden dava açmış.ve basit bir operasyonla giderilemeyecek diye yazmış.
uzlaşmaya çalışıyorum fakat şuan sonuç alamadım. uzlaşmamın dava sürecini etkileyemeyeceğini biliyorum fakat içim hiç rahat değil. izlemem gereken yollarda bana yardımcı olursanız sevinirim. sabıkam yoktur.
Re: Kasten Adam Yaralama 86/1,3-e
TCK 86. madde katan yaralama suçunu ve bu suçun nitelikli hallerini düzenlemektedir. Kavgada kullandığınız araç olan cam bardak kesici bir alet olduğu için TCK'nın silah olarak nitelediği eşyalar kapsamına girmektedir neyazıkki. Bu nedenle verilecek cezada bir arttırım yoluna gidilmektedir. Hakkınızda verilecek olan cezanın miktarını azaltmanız açısından tartışmanın karşı taraf tarafından başlatıldığını, ilk saldırının da onlardan geldiğini, kendinizi ve yakınlarınızı koruma adına sizin de ona karşılık verdiğinizi belirtirseniz meşru müdafaadan yararlanma imkanınız doğabilir. Böylece hakkınızda verilecek olan cezanın miktarında bir indirime gidilmesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca suç işleme kastınızın olmadığını, kendinize yönelmiş olan saldırıyı defetmek amacıyla böyle bir davranışta bulunduğunuzu belirtmeniz yararınıza olabilir.