mozalp67 rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar,şu anda bir kamu kurumunda görev yapmaktayım.22 Şubat 2008 tarihinde istifaen emeklilk dilekçemi verdim.Muhtemelen 14 Nisan 2008 tarihinde emekliye ayrılacağım.Yeni kanun gereği;
25 Hizmet Yılını Doldurduğum Tarih:20 Haziran 2007
Normal Emeklilik Tarihim (1967 doğumluyum.):25 Ocak 2010
25 hizmet yılını doldurup yaşımı doldurmadan emekli olduğumda emekli maaşımı ve ikramiyemi alacağım tarih:20 Eylül 2010
Emekli Sandığı ile yaptığım görüşmede maşşsız olarak emekli olduğumda emekli maaşı alacağım zamana kadar bir gün bile SSK lı olarak çalışırsam emekli ikramiyemi alamayacağım söylendi.
Değerli Arkadaşlar aşağıdaki konularda değerli fikirlerinize ihtiyacım var.Yardımcı olursanız sevinirim.Saygılarımla...
1)25 hizmet yılımı doldurdum ve emekli oldum.Bu durumda hukuken dava açsam emekli ikramiyemi ve/veya emekli maaşımı hemen almaya başlayabilir miyim?
2)Emekli maaşımı almak için dışarıda beklediğim iki yılı aşkın sürede çalışmak istiyorum.Bir gün bile SSK lı olarak çalışsam emekli ikramiyemi alamayacağım söylendi.Bu sürede çalışmak istiyorum.Nasıl bir yol tavsiye edersiniz?Hem çalışacağım hem de emekli ikramiyemi alacağım hukuken nasıl bir yol izleyebilirim?
Teşekkürler.