Düğün salonu - Bina aidatı - arsa payı
Benim bir iş merkezinin üst katında 750m2 bir düğün salonum var.Aynı katta benimle aynı vasıflara sahip emsalim olan 800m2 bir diğer düğün salonu daha var.Benim arsa payım tapumda 60m2 olarak gözükmektedir.Diğer düğün salonunun 800m2 olarak gözükmektedir.Genel kurulda alınmış kararda ise genel giderlere katılım avansı arsa payına göre değilde 'kullanım alanına' göre karar alındı ve buna göre istenmektedir.Bende itiraz etmek istiyorum.Benim kullanım alanım 750m2 ama tapudaki payım 60m2 ve ben arsa payıma göre ödemek istiyorum diye itiraz edebilirmiyim?.Kullanım alanına göre alma hakları varmıdır?Yardımcı olursanız sevinirim.
orhan
Re: Düğün salonu - Bina aidatı - arsa payı
selamlar
ben yeni konu açıp yer işgaliyesi yerine buraya eklemeyi uygun buldum ancak konu biraz farklı
benim de bir düğün salonum var ancak okul bahçeleri son yıllarda okadar çok revaçta ki bizim salonlarının hem fiyatını düşürüyor hemde cazibesini eksiltiyor halbuki daha kaliteli ve seviyeli hizmet alıyor insanlar tabii bunu anlamıyanlar ucuz zannettiği okul bahçelerine gidip haraç verir gibi bahşiş talebiyle karşılaşınca anlıyorlar
öte yandan bu yıl tüm işlerimde 25bin ytl vergi tahakkuk etmiş olmasıyla bile ben devletime alın bu parayı eğitime harcıyormuş gibi yaparak okul aile birliğine gidecek gelirler ortaya çıkarın demişim gibi kendi paramla kendimi vuruyorum
sonuç olarak okullarda düğün yapmayı engelleyen bir yasa varmıdır,denetimi nasıldır,açık alan da gürültü nasıl olmalı,nekadar olmalı,bu konuda günlük izinler alarak yapıldığı için düğün salonu ruhsatı istenmesi nasıl olmalı gibi sorularıma cevap tenezzülünde bulunmanız beni ziyadesiyle memnun edecek ve bu ülkede hala kanun senin hakkını bir şekilde muhafaza edecektir inancı sönmeye yüz tutmuşken tekrar canlanacaktır buraya ayrılan vaktiniz toplumsal kutsaldır tüm vermiş olduğunuz cevaplar için teşekkür ederim sevgi ve selam ile kalın