Yürütmeyi durdurma kararıyla sınav kağıdımın tekrar okunmasını istediğim taktirde idare mahkemesine sunulacak dilekçe
Anadolu Üniversitesi İ.İ.B.F. Maliye bölümü son sınıf öğrencisiyim. 2001 senesinde kayıt yaptırdığımdan beri okulun her sene yönetmelik değiştirmesi sonucunda okulum bu seneye kadar uzadı. Yanlış uygulanan sistemler sonucunda iki sene boyunca bir hiç için ders tekrarı cezaları aldım. Sonunda herşeyi onların istediği gibi yönetmeliklere uygun bir şekilde ders seçtim ancak son senemde yönetmelikde çakışmayacaklarını iddaa ettikleri 3. sınıf derslerinden biriyle 4. sınıf derslerimden biri çakıştı. Çözüm için hiç bir yardımda bulunmadıklarında ben de sınav hakkımı kullanmak için not ortalamamı 2nin altında tutarak 3 sınav hakkı kazanadım. 3 sınavda 6 kredilik bir dersten 100 üzerinden 70 aldım harf notunu idare BB olarak değerlendirdi. Ancak 71'e BA değer biçilmiş. Ek sınavda benden başka öğrenci sınava girmemişti, ayrıca bu harf notu yüzünden genel not ortalamam 1.99 'da kaldığı için özel tekrar cezası aldım. Şimdi benden 1 sene daha ders tekrarı almam isteniyor. Ancak okulu bitirmem için sadece 3 ders kalmıştı. Önce hocayla sınav kağıdım hakkında konuştuğumda oldukça iyi bir kağıt vermiş olduğumu söyledi, ancak notlar bilgisayar ortamına geçtikten sonra bir değişiklik yapılamayacağını belirtti. Okul idaresine maddi hata dilekçesiyle başvuruda bulundum. Sadece verilen notların toplamında bir hata yapılıp yapılmadığını kontrol edeceklerini söylediler. Dekanlık Bölge İdare Mahkemesine yürütmeyi durdurma kararıyla dava açmamı önerdi. Ancak İdare mahkemesinde öğrendiğim kadarıyla okulun açılan davaya cevap vermek 1 ay süresi varmış ve bu süreyi hep sonuna kadar kullanmışlar. Yalnız benim 1 aylık bir sürem yok , 1 hafta içerisinde ders seçeceğim ve tekrar dersleri almak zorunda kalacağım . Bu gerçekleştikten dava sonucunun bana bir faydası olmayacaktır.
Sizden öğrenmek istediğim bu koşullar göz önünde bulunduğunda benim bölge idare mahkemesine yürütmeyi durdurma kararıyla üniversiteye açacağım sınav kağıdının tekrar okunması davası için nasıl bir dilekçe yazmalıyım ki süre hızlı işlesin?
Ayrıca bu dilekçeyle birlikte sunmam gereken belgeler nelerdir?
Çok teşekkür ederim şimdiden yardımlarınız için.
İyi çalışmalar.
Re: Yürütmeyi durdurma kararıyla sınav kağıdımın tekrar okunmasını istediğim taktirde idare mahkemesine sunulacak dilekç
Merhabalar..
Dilekcenizde yurutmeyi durdurma talep etmeniz onemli ve gereklidir,bunun yaninda idarenin cevap suresinin kisaltilmasini ve idareye yapilacak olan tebligin memur vasitasiyla ya da mumkun olan en hizli vasitalarla yapilmasini talep edebilirsiniz..
Sayet yurutmeyi durdurma karari cikar ise ders secim tarihini kacirmaniz bir anlam ifade etmeyecek idare yeniden ders secmeniz icin size sure verecektir..
Saygilarimla.
Re: Yürütmeyi durdurma kararıyla sınav kağıdımın tekrar okunmasını istediğim taktirde idare mahkemesine sunulacak dilekç
Çok teşekkür ederim ilginiz için ulaş bey.
Yazılacak dilekçenin bir örneğini nerden bulabilirim? Bir hata yapmak istemiyorum.
Alıntı:
theoak rumuzlu üyeden alıntı
Çok teşekkür ederim ilginiz için ulaş bey.
Yazılacak dilekçenin bir örneğini nerden bulabilirim? Bir hata yapmak istemiyorum.
Merhabalar..
Bu kadar onemli gordugunuz bu konuda dilekce ornegi aramak yerine avukatiniza danismaniz daha yerinde olacaktir..
Saygilarimla.