İhale şarnamesine nasıl / nereye itiraz etmeliyim?
Selamlar,
Eğer konuyu yanlış açmışsam özür dilerim. İhale kelimesini arattırdım ama sonuç alamadım.
Sorum şöyle; 15 gün önce açık ihale usulü yapılacak olan bir ihaleye başvurdum. İhale gününe 1 hafta kaldı. Şimdi ise şartnamede haksız rekabete yol açacak ve ihaleyi o şartı yerine getirebilecek kişiden başkasının almasını engelleyecek bir kusur buldum. Şartnamede, itiraz ve şikayet için farklı tarihler mevcut şimdi ben ihale şartnamesine nasıl itiraz, şikayet edebilirim.
Yardımcı olursanız sevinirim. Saygılarımla...
Eğer konu yanlış yerde ise moderatörler taşıyabilirlerse rica ederim.
Sinan...
Re: İhale şarnamesine nasıl / nereye itiraz etmeliyim?
merhaba
umarım yardımcı olabilirim.senin başvuracağın yer çok büyük ihtimalle kamu ihale kurumu (kik) olmalı.
saygılarımla
İlginiz için çok teşekkürler,
Arada geçen zaman içerisinde bazı araştırmalar yapıp yönetmelik ve kanunu yorumlamaya çalıştım.
Bunun için KİK'in "İHALELERE YÖNELİK YAPILACAK BAŞVURULAR HAKKINDA TEBLİĞ"'i kullandım. Oldukça yardımcı bir kaynak oldu.
İlgilenen herkese teşekkürler, iyi çalışmalar...
Hertürlü İhale sorunlarınız için yardım edebilirim yönetim notu:iletişim bilgilerinize forumda yer vermeyiniz. Saygılar.
Alıntı:
Efser rumuzlu üyeden alıntı
Hertürlü İhale sorunlarınız için yardım edebilirim yönetim notu:iletişim bilgilerinize forumda yer vermeyiniz. Saygılar.
Benim 4735 Kamu ihale sözleşmeleri kununu ile ilgili bir sorum var. Araştırmaya yöneliktir ivedi cevap verebilirseniz sevinirim..
Madde 14 te belirtilen iade edilemeyen teminatlarla ilgili olarak 2 yıl içinde idarenin yazılı uyarısına rağmen teminat mektubu dışındaki teminatlar talep edilmezse Hazineye gelir kaydedilir ibaresi yer alıyor. Bu durumda yüklenici (kişi) elinde bu süreler içerisinde teminatını geri alamak için başvuramama sebeplerini gerekçeleriyle belgelendirmek suretiyle mahkemeye dava açma hakkı varmıdır? Var ise hangi mahkemeye başvurabilir ve hangi kanun maddesine dayanarak açabilir?
Teşekkür ederim. Saygılarımla,
Elinizde alındı belgesi olmadan teminatınızı geri alamazsınız.
Benim soruma cevap verdiyseniz şayet ben farklı birşey sordum diyer mesajlara cevap verdiyseniz bu mesajımı kale almayın lütfen teşekkürler..