Re: kredi borcu ve ihtarname
İcra takibi bankanın ilgili hukuk ofisinin hızına göre açılır. İhtarname tarafınızca tebliğ alındıktan sonra kısa bir süre içinde ödeme olmazsa açılacaktır.
İtiraz hakkınız vardır ancak haksız çıkarsanız icra-inkar tazminatı adı verilen bir tazminat ödemek zorunda kalırsınız.
Bankanın öncelikle uzlaşma yolunu önermesi ile ilgili bir kaide yoktur.
Alıntı:
Av.Murat Özhan rumuzlu üyeden alıntı
İcra takibi bankanın ilgili hukuk ofisinin hızına göre açılır. İhtarname tarafınızca tebliğ alındıktan sonra kısa bir süre içinde ödeme olmazsa açılacaktır.
İtiraz hakkınız vardır ancak haksız çıkarsanız icra-inkar tazminatı adı verilen bir tazminat ödemek zorunda kalırsınız.
Bankanın öncelikle uzlaşma yolunu önermesi ile ilgili bir kaide yoktur.
Peki süre uzatma gibi bir şey olabilir mi? Benim 3300 ytl borcum var 1000 ytl ödedim iyi niyetten uzatmak gibi şansım olabilir mi??
Ben sadece süreyi uzatmak istiyorum bir kerede tamamen kapatamam bilgilendirdiğiniz için teşekkurler.
Bankanızla görüşmeniz gerekiyor bu konuda.Anlaşabilirseniz banka uzatmayı kabul edebilir.Bu konuda bir zorunluluğu yoktur.
İkinci bir ihtimalse,icra takibi başladıktan sonra taksitlendirme yoluna gidilmesi.
Bu safhadaki taksitlendirme için,şartlar sağlandığı taktirde alacaklının oluru aranmıyor.
Alıntı:
c_selin rumuzlu üyeden alıntı
İkinci bir ihtimalse,icra takibi başladıktan sonra taksitlendirme yoluna gidilmesi.
Bu safhadaki taksitlendirme için,şartlar sağlandığı taktirde alacaklının oluru aranmıyor.
bana ihtar geldi cuma son gün bankada hiçbir şekilde uzlaşmaya varmadı 650 700 ytl borcum vardı 1000 ytl ödedim fazlasıyla ama tamamını istiyolar onlara söledim yapabileceğimiz hiçbirşey yok dediler beni bilgilendirdiğiniz için teşekkur ediyorumm herkeze anlaşılan herşey bankada bitiyor hukuki açıdan yapabileceğimiz hiçbir şey yok anlaşılan anladığım kadarıyla
Rica ederim.
Takibin kesinleşmesi halinde yukarıda belirttiğim gibi,takip aşamasında taksitlendirme yoluna gidilebilir.İİK ilgili hükmü;
TAKSİTLE ÖDEME:
Madde 111 - Borçlu alacaklının satış talebinden evvel borcunu muntazam taksitlerle ödemeği taahüt eder ve birinci taksiti de derhal verirse icra muamelesi durur.
Re: Kredi borcu ve ihtarname
Burada dikkat edilmesi gereken husus,İİK 111.madde uyarınca borçlunun 4 taksitte ödeme talep edebilmesi için alacaklının bu talepten önce haciz yapmış olması gereğidir.
Alacaklı haciz yapmış ancak satış istememişse bu aşamada borçlunun ilk taksidi de ödemek suretiyle 4 eşit taksitte ödeme yapma talebine alacaklı itiraz edemeyecektir.
Ancak haciz henüz yapılmamışsa alacaklının taksitlendirmeye onay vermesi gereklidir
Av.Merve Gurcan