Sigortasızlık mağduriyetim için yardım talebi
Merhaba Sevgili hukuki.net üyeleri ve Sn. Avukatlar,
Yaklaşık 13 aydır Reklamcılık Malzemeleri satan bir firmada sigortasız olarak mühendis sıfatında çalışmaktaydım. İşverenimize sigorta konusunu ne zaman açsak bize sigorta yapacağını söylüyordu. Ancak şahsım adına bu sigortasızlık durumu uzaması sebebiyle 4 Şubat 2008 'de işten ayrıldım. Ayrıca işten ayrılırken bir miktar paramda içeride kalmıştır ve bu alacağım parayı haketmediğimi ima eden bir sürü asılsız hakaretlere maruz kaldım.
Şimdi ise işverenimi dava etmek istiyorum. Çünkü sigortanın bir insanlık hakkı olduğunu bilen bir zihniyetteyim. Durumumu sizlere maddelemek isterim,
1. Şirkette çalıştığımı ispat edebilirim. Çünkü patronumun banka işlerini sürekli ben yapardım. Adıma yazılmış bankalarda olan talimatlar, ismim ve imzam bulunan çek tahsil dekontları, bazı faturalardaki imzalarım, ziyaret ettiğim ve makine kurduğum müşteriler, şirket çalışanlarımız gibi...
2. Yönledirmelerinize açıkçası çok muhtacım. Nereye ilk gitmeli, nereye başvurmalı ve ne yapmalıyım?
Yazacağınız her mesaja şimdiden teşekkür eder, meslek hayatınızda başarılar dilerim.
O. Özhan ŞEFTALİCİOĞLU
Re: Sigortasızlık mağduriyetim için yardım talebi
Bulunduğunuz yerdeki SSK Müdürlüğüne şikayette bulunabileceğiniz gibi, doğrudan da İş Mahkemesinde hizmet tespit davası açabilirsiniz.
Re: Sigortasızlık mağduriyetim için yardım talebi
Sn. Yakup YALIN, yardımınız için teşekkür ederim.