-
Kiracım hapiste
İyi günler ben Ankara'da oturuyorum, başka bir ilde evimi 5 Ağustos 2007'de emlakçı kanalıyla kiraya verdim. Kira kontratında kiracı ile emlakçının imzası var , bizim anlaşmamızda ilk iki ay kira verecek daha sonraki kiraları yaptıracağı kalorifer tesisatına ödeyecekti , bunun için bir de kiracı ile kalorifci arasında protokol var, fakat kalorifer tesisatı yapılmadı bunun üzerine bir de kiracım başka bir meseleden dolayı hapiste ve ben 5 aydır kira alamıyorum şimdi ben ne yapabilirim? Yardımcı olursanız sevinirim.
-
Re: Kiracım hapiste
Ev boş mu?
İlgilinin mahkumiyeti kesinleşmiş bir mahkumiyet mi?
-
öncelikle ilginize teşekkürler evde şu anda ailesi oturuyor birde kalorifer protokolü yapılan tesisatçı kiracımın patronu zaten evi verirken patronu sözlü olarak kefil olmuştu kiracım karşılıksız çek davasından dolayı hapiste aldığımız bilgiye göre mayıs 2008 de çıkacakmış hapse girmeden önce telefonla görüştüğümde benimle muhatap olmayacağını kontratı emlakçıyla yaptığı için onunla muhatap olduğunu söylemişti böyle bir şeye hakkı var mı
-
Kiralanan taşınmazın bedelinin ödenmemesi sebebiyle ilamsız icra yoluna başvurabilirsiniz.
Bu yola başvurduğunuzda yapılacak tebligatlar açısından,aynı konutta oturanlar tebligatı almaya ehil kişilerdendir.
-
teşekkürler birde bulunduğum ilden bu işlemleri yapabilirmiyim eğer yapamazsam evin bulunduğu ilde bir yakınıma vekalet vererek bu işlemleri yaptırabilirmiyim