Selamlar
Şiddeti yaşadıktan sonra, Bir yıl gibi aynı evde kalmak affetmiş anlamına mı
geliyor? Yoksa hemen açmalımıyım boşanma davasını?
Printable View
Selamlar
Şiddeti yaşadıktan sonra, Bir yıl gibi aynı evde kalmak affetmiş anlamına mı
geliyor? Yoksa hemen açmalımıyım boşanma davasını?
II. Hayata kast, pek kötü veya onur kırıcı davranış
MADDE 162.- Eşlerden her biri diğeri tarafından hayatına kastedilmesi veya kendisine pek kötü davranılması ya da ağır derecede onur kırıcı bir davranışta bulunulması sebebiyle boşanma davası açabilir.
Davaya hakkı olan eşin boşanma sebebini öğrenmesinden başlayarak altı ay ve her halde bu sebebin doğumunun üzerinden beş yıl geçmekle dava hakkı düşer.
Affeden tarafın dava hakkı yoktur.
Sayın Av.Esin Kılıç Erdoğan:
Teşekkür Ederim...
Ozaman hemen açmam lazım davayı...
hoşcakalın...
Merhabalar birşey danışmak istiyorum sizlere yaklaşık 3 kadar önce karım evi terketmiştir ve boşanma davası acmıştır kendısı fakat ben bosanmak ıstemıyorum ve elıme teblıgat falanda gecmemıstır ama dogrudur dava actıgı adlıyeden ogrendım. Aıle baskısı nedenı vardır ortada Kocana donersen red ederız esımde o korkuyla bana donmuyor. Orta Dayak vs yoktur Bugun bosanma davamız vardı ben gıtmedım sonuc ne olur bosanma kararı cıkarmı ama ben bosanmak ıstemıyorum yenıden ev tutmak ıstıyorum esımle bıraraya gelmek ıstıyorum ne yapmalıyım
İkametgahınızın bulunduğu yerdeki muhtara tebligat gitmiş olabilir.
Muhtara yapılan tebligat size yapılmış sayılır. Tebligat yapıldıysa ve siz buna rağmen mahkemeye gitmediyseniz dava yokluğunuzda devam eder.
Mahkemeye gitmemeniz boşanmayı zorlaştırmaz, kolaylaştırır.
Mahkemeye gidip burada söylediklerinizi anlatmanız ve varsa aleyhinize olan iddiaları çürütmeniz sizin adınıza en iyisi olacaktır.
1-boşanma davası hangi birimlere başvurularak açılır?
2-avukat tutmak mecburimidir?
3-dava açanın karşılaması gereken masraflar min-max nekadardır?
teşekkürler..
Her kim bu talepte bulunursa, veya davalı taraf aynı zamanda karşı dava açarak karşı davacı olursa maddi tazminat ve nafaka talebi için nisbi harç öder.
Karşılıklı talepler yok onemli bir rakam tutmaz. Siz ısrarla dava açma masrafını soruyorsunuz ama dava bitimindede masraflar vardır. Bu talepler yoksa tarafları yoracak rakamlar değildir bunlar.