Emeklilik konusunda problemim var
Öncelikle merhaba ,
Benim babam 10 yıl önce kamuda çalışırken vefat etti. Hizmet süresi 6 yıl oldugu için annem maaş alamıyor, sadece ben ve kardeşlerim alıyoruz. Yeni gelecek kanunla annemin aylığı baglanacak mı acaba? Bu işten anlayanlar lütfen bir açıklama yapar mısınız?
Teşekkürler.
Re: Emeklilik konusunda problemim var
Değişiklik yapılmazsa yeni kanun E.Sandığı mensuplarının hizmet sürelerinin 5 yıl olması halinde dul maaşı alabilmesini öngörüyor.Kanunun yürürlüğe girmesinden sonra E.Sandığına müracaatla anneniz dul maaşı alacaktır.
Alıntı:
sakar rumuzlu üyeden alıntı
Değişiklik yapılmazsa yeni kanun E.Sandığı mensuplarının hizmet sürelerinin 5 yıl olması halinde dul maaşı alabilmesini öngörüyor.Kanunun yürürlüğe girmesinden sonra E.Sandığına müracaatla anneniz dul maaşı alacaktır.
Şu an baş vurursak emekli sandıgına olurmu ?
Alıntı:
werwer rumuzlu üyeden alıntı
Şu an baş vurursak emekli sandıgına olurmu ?
Şu an başvurursanız yürürlükte olan kanuna göre başvurunuza olumsuz cevap alırsınız.
kanun ne zaman yürürlüğe girecek acaba bilginiz var mı ?
ölüm aylığı konusunda problemim var
merhaba arkadaslar size bi soru soracam
benim işim 1991 de vefat etti ve çalışma süresi 6 yıl oldugu için emekli maaşından sadece çocuklarım yararlandı ben yararlanamadım bu yasa yürürlüğe girerse bende hak sahibi olabilecekmiyim.
yasa kabul edilirse maaşımın bağlanması için ne yapmam lazım eger dilekçeyse bana örnek bi dilekçe yazarmısınız rica etsem. çok magdur durumdayız 3 çocugum var üçüde üniversite okuyor büyük maddi sıkıntımız var yardımcı olun lütfen
Re: ölüm aylığı konusunda problemim var
Sayın werwer,öncelikle lütfen aynı konu hakkında farklı başlıklar açarak,tekrar yaparak forum kirliliğinin önlenmesinde,konu bütünlüğünün sağlanmasında sitemize yardımcı olunuz.
Yeni kanun yürürlüğü girdiğinde,yukarıda da belirtilmiş olduğu üzere eğer şartlar sağlanırsa aylığınız bağlanacaktır.Bunun için yasanın yürürlüğe girmesinden sonra kuruma başvurduğunuzda,ilgili dilekçe örneğini temin edebilirsiniz.