Re: Eşimin kredi kartı borcu
Alıntı:
Kahramankentli_0046 rumuzlu üyeden alıntı
Eşimin adına düzenlenmiş kredi kartı borcundan dolayı aranıyorum.
Kredi kartı eşinizin adınaysa sizin aranma durumunuz söz konusu olamaz. Eşin kişisel borcundan dolayı eş sorumlu tutulamaz bunu belirtmek isterim.
Re: Eşimin kredi kartı borcu
Kredi Kartı Sözleşmesinde "kefil" olarak imzanız mevcut ise ancak o halde sizin borç dolayısıyla takibiniz mümkün olabilir.
Cevap: Re: Eşimin kredi kartı borcu
merhaba, ben de benzer bir durumdan muzdaribim. eşimle ayrı yaşıyorum ve annemin evinde oturuyorum. yalnız eşim kredi kartı çıkartmış ve adresi olarakta annemin evini göstermiş keza bu doğru değil. kendisinin ikametgahı başka bir ilçede görünüyor. ben eşime kefil falan da olmuş değilim. Fakat birkaç gün önce eşimin adına tebligat gelmiş annem açmış kapıyı ve tebligatı kabul etmemiş o burda hiç yaşamadı demiş . Şimdi ne olacak ? Banka bize yani annemin evine -ki benim ikametgah adresim annemin evi görünüyor - icra haciz getirtirmi. ? ne yapmalıyız ?
Cevap: Eşimin kredi kartı borcu
Lutfen bu son soruyu yanıtlarsanız sevinirim, benim de sorum bu sekildeydi, ama borclu esi , esinin yanında ikamet ediyordur diye borcsuz esin yanında aramıyorlar mı?
tesekkur ederim.
Cevap: Eşimin kredi kartı borcu
Alıntı:
tigin34 rumuzlu üyeden alıntı
Lutfen bu son soruyu yanıtlarsanız sevinirim, benim de sorum bu sekildeydi, ama borclu esi , esinin yanında ikamet ediyordur diye borcsuz esin yanında aramıyorlar mı?
tesekkur ederim.
Böyle bir arama/aranma şekli yok.Şahıs gösterdiği adreste yok ise ve size tebligat geldiğinde sizde bunu borçla ilgilenen vekil ile görüşüp durumu bildirirseniz nüfusta kayıtlı olduğu adrese tebligat çıkaracaklardır.Gösterdiği adreste borçlu yok ise orada kim varsa banane denilip haciz yapılmıyor.İkametinizde bulunmayan eski eşiniz dahi olsa (evli olsanızda) ''kefillik olmadıktan sonra '' size haciz işlemi uygulanamaz / aynı hanede ikamet ettiğiniz eşinizin borcu yüzünden mesela sizin maaşınıza tedbir konulamaz.