Tazminatsız işten çıkarıldım
Özel bir firmada 26/01/1987 tarihinden beri çalışmaktayım. 2007 Ocak ayında yıllık iznimin bir kısmı olan 9 gününü kullandım. Kalan iznimi parça parça, Ağustos 2007'de 4 gün, Aralık 2007'de 5 gün olmak üzere kullandım.
En son olarak ,kalan iznimi 12/02/2008'de işverenimle görüşerek 19.02.2008 tarihine kadar izne ayrıldım. İzin kağıdı vermediler. 19/02/2008 tarihinde işyerine geldiğimde, işverenim 3 gün işe üst üste gelmedin diyerek bildirimsiz fesih hakkını kullanarak haksız yere çıkışımı yaptığını ve tazminatsız olarak işime son verdiğini belirtti.
Yıllardır hizmet verdiğim firmadan haksız bir şekilde ve hakkımı almadan ayrılmak zorunda bırakıldım. Kanuni haklarımı almak için ne yapmam gerekiyor?. Teşekkür ederim.
Re: Tazminatsız işten çıkarıldım. (Lütfen çok acil)
İş Mahkemesinde açılacak bir işe iade davası ile işveren tarafın kötüniyetini ispat edebilirseniz özellikle kıdem tazminatı olmak üzere bir çok hakkınızı da elde etmiş olursunuz. Bu konuda bu forumdan ziyade vakit kaybetmeden bir hukuk bürosuna ciddi olarak başvurmanızı tavsiye ederim.