Uyarma cezası (itirazın kabulü)
Herkese selamlar.
Bir kaç ay önce, çalıştığım kurumda beni çağırarak 2004 yılındaki görev yerimde bir soruşturmayla ilgili olarak istinaben ifademi aldılar. Daha sonra eski görev yerimde Kaymakamın görevlendirdiği Muhakkikten savunmamı isteyen bir tebliğ aldım. Arkasından olayda menfaat temini ve yolsuzluk olmadığı için adli soruşturma izni verilmediğine, ancak mevzuata aykırılık olduğu için disiplin hükümlerinin uygulanacağına dair Kaymakamlık kararı geldi. Savunmamı yazıp gönderdikten kısa bir süre sonra Muhakkik tarafından savunmamın yetersiz olması nedeniyle "uyarma cezası ile tecziye edildiğimi" bildiren tebligat gönderildi. Ben de bir üst makam olan Kaymakamlığa itirazımı yazdım. Geçtiğimiz gün gelen cevapta;
1) Daha önceden cezası olmayan memura bir alt cezanın verilmesi prensibinin uygulanmamış olması
2) İtirazımın geçerli görülerek kabul edildiği (ki dilekçemde usulle ilgili pek ritirazım yoktu, genelde içerikle ilgili yorum yapmıştım, usülle ilgili olarak sadece suçlandığım dosyaların ayrıntıları bana gösterilmediği için net olarak neyi yanlış yapmakla suçlandığımı soruşturma süresince öğrenememekten yakınmıştım) ,
gerekçeleriyle cezamın "bir üst disiplin amiri" sıfatıyla Kaymakam tarafından kaldırıldığı belirtilmektedir.
DMK'da okuduğumdan anladığım kadarıyla itiraz sonucu verilen karar "kesin karar" niteliğini taşıyor. Bu durumda ben aslında uyarı cezası almış ama ilk cezam olduğu için uygulanmamış mı sayılıyorum (1. madde) , yoksa itirazımın kabulünden dolayı (2. madde) hiç ceza almamış mı sayılıyorum?
Re: uyarma cezası (itirazın kabulü)
hiç ceza almamış oluyorsunuz ve sicilinize işlenmeyecek.
Re: uyarma cezası (itirazın kabulü)
Alıntı:
ckepenek rumuzlu üyeden alıntı
hiç ceza almamış oluyorsunuz ve sicilinize işlenmeyecek.
çok teşekkür ederim.