-
Uyuşturucu kullanımı
Ben üniversite son sınıf öğrencisiyim eğitim fakültesinde okuyorum.Cahillikten bende uyuşturucu kullandım fakat kullanırken değil üzerimdeyken yakalandım.Bağımlı değil sadece içici olduğum söyledim etkin pişmanlıktan faydalanmak istediğimi ifademde belirttim.Daha sonra Narkotik Şubeye elimden geldiğince sokak satıcılarının yakalanması için yardımcı oldum inanın bunları sadece kendimi haklayabilmek için değil Türkiye Cumhuriyetinin uyuşuk zihinlere değil hızlı kararalar verebilen pratik zekalı gençlere ihtiyacı olduğunu düşündüğümden yaptım.Daha önce adli kayıtlara geçecek bir olayım olmadı.Yaptığımdan çok pişmanım ailemin yüzüne bakamıyorum daha haberleri bile yok son pişmanlık fayda vermez biliyorum, ceza alacağımıda biliyorum, yakında yakalanmalarınada sebep olduğum uyuşturucu çetesi ile birlikte mahkemeye çıkıp içicilikten yargılancağımı söyledi narkotik şube.Yakalandığm madde esrar maddesi idi sentetik hiçbirşey kullanmadım.Bunun stresinden kitap okuyamıyorum,derslerime çalışamıyorum,evde ailemle aynı odada oturamıyorum hiç kimseye derdimide anlatamıyorum.Lütfen yardımcı olur musunuz?Sormak istediklerim;
1)Alacağım ceza sizce ne olur?
2)Bu ceza okuldan atılmama sebep olur mu?
3)Eğer okuldan atılmazsam ve bana serbest denetimlik kararı gibi bir sonuç gelirde bir yıl sonra temiz çıkmam sonucunda hakimde beraat verirse ilerde sicil yada sabıka kaydımda çıkarmı?Yani devlet memurluğu yada askerliğimi etkilermi?
Eğer cevaplandırırsanız çok mutlu olurum.(daha herhangibir avukatla görüşmedim mahkeme tarihi ne zaman belli olacak onuda bilmiyorum 1 ayı geçti fakat herhangibir celh gelmedi.)
-
Re: Uyuşturucu kullanımı
tck'nun 191. maddesi gereğince KULLANMAK amacıyla uyuşturucu madde satın alan kabul eden bulunduran kişi 1 yıldan 2 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır.uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanan kişi hakında tedaviye vr denetimli serbestlik tedbirine;kullanmamakla birlikte , kullanmak için uyuşuturucu madde satın alan kabul eden.... kişi hakında denetimli serbestlik tedbirine hükmolunur.anlatlığın kadarıyla sen uyuşurucu satıcısı falan değilsin sadece kullanıyorsun iddian bu yönde.eğer satıcıysan sana uygulanacak madde tck 181 olacak ki buuncezasıda oldukça fazla.burada önemli olan sorun hangi maddeden dolayı yargılanacan yargıtayın bu konudaki yerleşik içtihatların da bazı ölçütler kabul edilmiştir.
kişinin satıcımı yoksa kullanıcımı olduğunun tespitinde;1) ele geçirilen uyuşturucunun miktarı 2)şahsın daha önce uyuşturucu tiacertinden dolayı ceza alıp almadığı 3) bağımlılığa yönelik tedevi görüp görmediği gibi... eğer bu kriterlere göre kişiye uygulanacal cezai müeyyide tesbit edilemesse şüpheden sanık yararlanır kuralı gereğince sizin tck 191/1/2 den yargılanmanız gerekecektir.
ETKİN PİŞMANLIK hükünlerine gelince:tck 192 gereğince kullanmak için uyuşturucu madde satın alan kabuleden....kişi resmi makamlar tarafından haber alınmadan önce bu maddeyi kimden ,neredeve ne zaman temin ettiğini merciine haber vererek suçluların yakalanmasınna veya uyuşurucu maddenin ele geçirilmesini kolaylaştırırsa hakkında cezaya hükmolunmaz.bu şuçlar (tck188-191) haber alındıktan sonra gönüllü olarak suçun meydana çıkmasına ve fail veya diğer suç ortaklarının yakalanmasına hizmet ve yardım eden kişi hakkında verilecek ceza yardımın niteliğine göre dört te birinden yarısına kadar indirilir.
-
Selamlar umarım yardımcı olurum. Bende üniversite öğrencisiyim. Aynı şekilde 15 şubat tarihinde kullanmak için uyşturucu madde satın almaktan 191-2 den denetimli serbestlik cezası aldım. Muhtemelen sende aynı cezayı alcaksın çünkü bu suça karşı en düşük ceza bu. Bana yazılan kararda tedavi bittikten sonra 1 yıl içinde suç işlemessen davanın düşeceği yazıyor.Hakimin bana söylediği şey denetimli serbestlik şartlarına uyarsan adli sicil kaydına yazılmıyor fakat arşive kaldırılıyor. Tekrar yargılanman gerekirse sadece mahkeme tarafından istenirse bu kayıt veriliyor. Mahkemenin başlaması yaklaşık olarak 6 ay sürüyor. Üniversiteye yazı giderse bu okuldan atılma sebebi ama gitip gitmeyeceği konusunda benimde bilgim yok fakat mahkemeye kadar okulu biterebilirsen sorun olmaz diye düşünüyorum.
-
benimde başıma aynı durum geldi ve yakalandığımda kendi rızamla üstümdeki 1 gram esrar maddesini polislere verdim ve nerden aldığımı söyledim bu hafifletici bi sebebmi birde mahkemesi bu şekilde bi suçtan sonuclanan arkadaşlar varsa ehliyetinize el koyuluyomu bilgilendirirseniz cok sevinirim şimdiden teşekkürler
-
yokmu cevaplıyan hukukçu arkadaşlarımızdan yorumları bekliyoruum
-
cevap yokmu sayın hukukçular...
-
Şahsıma ait telefonu başkası kullanarak uyuşturucu satıcısından kendi ismini vererek uyuşturucu talebinde bulunmuş daha sonra beni ve satıcı ile görüşme yapan kişileri fade için çağırdılar bu olaydan haberim yoktu zaten.Önüme görüşme kayıtlarını sundular baktığımda numara benim ancak şahsın yani talep eden kişi kendi ismini vermiş 3 sefer tekrar ederek.Olaydan haberim yok tek hatam telefonumu ne amaçla kullanacapını bilmeğim için tel.imi vermek oldu.Bu şekilde somut olmayan ve benle alakası olmayan soyut bir nedenden dolayı (tel sahibine) ametem veya başka bir ceza tahakkuk edermi.?Bu tür şeylerle benim işim olmaz ifademdede belirttim satıcıyıda tanımadığımı ve benle alaksı olmadığınıda belirttim.tarafıma mahkeme kağıdı geldi hakim karşısısına çıkıcam.satıcının telefonu dinlendiğinden olay tespit edilmiş.Çok korkuyorum alacağım en ufak bir ceza geleciğimi çok etkiler ailemde olayı bilmiyor.Acil cvp verirseniz çok sevinirim.Şimdiden tşk ederim saygılar
-
pismanruh aynı olay yakın bir süre icerisinde benimde başıma geldi.eve muhakkak mahkeme kagıdı gidecektir.ben o yüzden avukat bulup vekalet verip adresi oraya yönlendirdim.üniversiteye yazı gidip gitmemesi ayni şekilde benım ıcınde suan muamma tam olarak bılmıyorum.gıdıp gıtmeyecegini.ama gitmez deddiler.birde senin olayin üzerinden yaklasık 1 ay geçmiş bir sonuc cıktımı.