İşten Çıkarılınca ne tür bir Yol izlemem gerek ?
Selam Arkadaşlar, benimde bir sorum olacaktı,
14-10-2006 tarihinde Forklif Oparatörü olarak işe başladım, 2007 yılı izin paramı aldım.06-12-2007 tarihinde bir iş kazası geçirdim sağ el işaret parmağım, tırnak yoluyla birlikte parçalandı ve ssk'nın geçerli olduğu bir özel hastanede Micro Cerrah tarafından dikildi, hastane toplam 20 günlük bir iş göremezlik raporu verdi ve iş yeri maaş zamanı, herkeze maaşını verdi ancak iş veren tarafından, sen git paranı ssk'dan al denildi, bende muhasebeyi arayarak bu işlme için ne tür bir evraklar lazım dedim, ama muhasebe biz ssk'ya iş kazası olarak bildirmedik dediler, ve iş verenden maaşımı istedim ve aldım.Ve son olarak 30-01-2008 tarihinde iş veren bütün çalışanları topladı ve iş yeri hakkında ve işin gidişatı ile ilgili bizimle konuştu ve en son sorusu olan varmı dedi ve olan oldu, var dedim abi dedim bize müşterilerin yanında bağırma dedim bizi küçük düşürme dedim her hangi bir sorun olduğu zaman odana çağır orda konuşalım dedim ve iş verenin cevabı iş arkadaşlarımda şahittir "Çağdaş'ın hesabını kesin " dedi bende 15 gün içinde kendime iş buldum ve 15-02-2008 tarihinde işten çıkışımı ve tazminatımı istedim ancak iş veren bana, işini iyi biliyorsun yok tazminat filan gel maaşını al ve evrakları imzala git dedi benim bu durumda ne gibi bir yol izlemem gerekiyor yardımcı olursanız çok sevinirim.
Ayrıca iş kazası için ayrı bir dava açmak istiyorum.Şimdiden Hepinize Teşekkürler.
Re: İşten Çıkarılınca ne tür bir Yol izlemem gerek ?
size tavsiyem öncelikle işe iade davası açmanız. (anladığım kadarıyla işe iade davasın şartları oluşmuş) büyük bir ihtimalle işe iade kararı çıkar, eğer işveren sizi işe başlatmazsa 4-8 aylık taminata hak kazanısınız ayrıca size gel başla dese bile siz de başka bir yerde işe başladığınızı belirterek en çok 4 aylık ücret hak kazanırsınız. daha sonra diğer haklarınız için bir dava açarsınız.bu dava da kıdem tazminatı,maddi -manevi tazminat vesair haklarınızı talep edersiniz. mutlaka bir avukata başvurun. selamlar...
Re: İşten Çıkarılınca ne tür bir Yol izlemem gerek ?
Tamam çok teşekkürler, ilginizden dolayı tekrar, tekrar teşekkür ederim ben istanbul da ikamet etmekteyim ama hiç tanıdığım avukat yok eğer bildiğiniz bir avukat varsa lütfen bana söyleyebilirmisiniz ?