İmzalı boş senet hakkında
iyi gunler kolay gelsın..babam bı arkadasından 5-6 yıl once borc para almıs karsılıgında adı soyadı adresı ve ımzası olan bır bos senet vermıs,babam borcunu odemıs senedı ıstemıs ama senet ortada yok,alacaklı kaybetmıs ve bır baska kısı bızı arıyor bana 3-5 mılyar verın senedı verıyım dıyor,senedı alan kısı ben savcılıga gıderım bu adamın bana borcu yoktur,senedını kaybettım dıye ıfade verırım dıyor,yapmamız gereken seyler nedır bu durumda??savcılık telefonumuzu dınlese hersey ortada zaten,adamlar senedı bulmus numaramız yazdıgı ıcın arıyorlar..senette vade ve alacaklı kısı bulunmuyor..cvplarınız ıcın tesekkurler
Re: İmzalı boş senet hakkında
Siz davanızı en kısa zamanda açın ve ayrıca Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunun.Telefonunuzu dinletmek istiyorsanız eğer.Ayrıca bu "şantaj" yani bir suçtur.Anlaşalım denildiğine göre ,ellerinde herhangi bir açık senet bulunmamaktadır.Varsayalım ki ellerinde böyle bir senet bulunuyor,o halde size ödemediğiniz için dava açarbilecek durumdayken ,neden anlaşmak istesinler?Haksız kazanç elde etmeye çalışmak denilebilinir sanırım.
menfi tespit davası acmak ıcın senede karsılık ıddaalarımızı yıne senetle yada yazılı bır belge ıle ıspat etmemız gerekıyormus sanırım?senet ıptalı ıcınde vade tarıhı yada tanzım tarıhı olması gerekıyor herhalde,görunuste bızım yapabılecegımız tek sey senet ıcraya koyulursa bos senedı kullanmaktan dava acmamız sanırım,söyledıklerımde yanlıs bı yer varsa benı duzeltırmısınız..son sorum ev telefonları dınlenebılıyormu?telekomla konustm boyle bır sıstem yok dedıler..
Alıntı:
astante rumuzlu üyeden alıntı
menfi tespit davası acmak ıcın senede karsılık ıddaalarımızı yıne senetle yada yazılı bır belge ıle ıspat etmemız gerekıyormus
Bu bilgiye nereden aldınız?
Sayın astante,
Hukukçu olarak size önerim, bulunduğunuz çevredeki Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunmak, ayrıca menfi tespit davası açmanız.
Diğer değerli meslektaşlarımında belirttiği gibi bu işlemleri kendi çabanızla değilde bir Avukat yardımından faydalanarak yapmanız sonradan uğrayabilme ihtimali olan zararların önüne geçmenize neden olur, bizim burda yüzeysel olarak anlattığımız/açıklamaya çalıştığımız konuları Hukuki yardım alacağınız Avukattan daha net bir şekilde dinleyebilir ve onun görüşleri doğrultusunda hareket edebilirsiniz. Sonuçta yolu göstermek bizden uygulaması sizden, Saygılarımla.
Duygu hanım sıze yazmıs oldugum bılgılerı bır meslektasınızdan yuzyuze göruserek aldım tabıkı bu ıs bı avukat olmadan olmaz sadece ne yapmam gerektıgını ogrenmek ıstedım,avukatla görustum ve o bılgılerı su asamada dava acamazsın sadece ıcraya verılırse bos senedı kullanmaktan dava acarsın dedı,ayrıca telefon konusmalarını kaydet ılerde delıl olarak sunabılırsın dedı,telekomla görustum boyle bı sıstem yok dedıler