Merhaba arkadaşlar,
Ben dün işvereni bölge çalışmaya alacaklarım için , şikayet ettim.Bölge çalışmadaki memura ihtarname çekmeme gerek varmı dedim? Hayır dedi şikayette bulundun artık. Gerek yok dedi.
Sizce????
Printable View
Merhaba arkadaşlar,
Ben dün işvereni bölge çalışmaya alacaklarım için , şikayet ettim.Bölge çalışmadaki memura ihtarname çekmeme gerek varmı dedim? Hayır dedi şikayette bulundun artık. Gerek yok dedi.
Sizce????
Ne sebeple şikayet ettiniz?
Sayın lale ayşen;
İş Yasası'nın 34 md.göreÜcreti ödeme gününden itibaren yirmi gün içinde mücbir bir neden dışında ödenmeyen işçi, iş görme borcunu yerine getirmekten kaçınabilir. Bu nedenle kişisel kararlarına dayanarak iş görme borcunu yerine getirmemeleri sayısal olarak toplu bir nitelik kazansa dahi grev olarak nitelendirilemez. Gününde ödenmeyen ücretler için mevduata uygulanan en yüksek faiz oranı uygulanır.Denmekle birlikte yargıtay kararlarında kıdem tazminatı dışındaki alacaklarda temerrüt için ihtarnamenin esas alındığı kararlar mevcut olduğundan ve ileride olası bir davada delil teşkil etmesi bakımından ihtarname göndermenizi tavsiye ederim.
Hoşkalın...
Benim sorunum şöyle resmi hesaplarda bordromda gözüken net almam gereken rakam yüksekken, kendisi bana eksik ödeme yapmaktadır.Bu nedenle işten ayrıldım. Kendisine alacaklarım için mail yolladım. Bana hakaret ve işten seni çıkarıyorum şeklinde geri dönüş yaptı. Bende yollanan mailleri ,banka dökümlerini ve resmi bordro hesaplamalarını bölge çalışmaya vererek şikayette bulundum.
Ben maaşı aldığıma dair hiç bir evrak imzalamadım. Ayrıca ödemeler banka kanalıyla yapılmaktadır.Bunun dışında yinede noter kanalıyla alacaklarımı istemem gerekirmi?
Aynı problemi şuan da bende yaşıyorum. Çalıştığım firmada maaşımı 20 günden geç alıyordum bende bu sebeple işi bırakacağımı söyledim ve iki hafta sonra işi bıraktım. Maaşımı geç aldığımı banka dekontuyla ispatlayabilirim. Ancak işten ayrıldığımda bir belge imzalamadım ve ihbarname yollamadım. Şimdi 2 ay geçti tazminatımı alamıyorum işveren tazminatı vermek istemiyor. Ben hakkımı yedirmek istemiyorum ama nereden başlamalıyım onuda bilemiyorum.
Bölge çalışma müdürlüğüne şikayette bulunabilirsiniz ,incelenir veya
doğrudan iş mahkemesinde kıdem tazminatı için dava açabilirsiniz.
Teşekkürler peki ihbarname göndermemiş olmam hakkımı almamı zora sokar mı?
Evet, ihbar demek bildirim demek, yani işverene işyerinden ayrıldığınızı-sözleşmenizi haklı sebeple sonlandırdığınızı bildirmemiş durumdasınız. İşveren de doğal olarak devamsızlık nedeniyle sözleşmenizi feshetmiştir. Devamsızlık nedeniyle fesihte de tazminata hak kazanamazsınız normalde.
Dava açıp, sözleşmenizi feshetme sebebinizin ücretlerinizin ödenmemesi olduğunu belirterek tazminatınızı talep etmeniz gerek, işveren ücretlerinizi ödediğini banka hesap kayıtlarıyla ıspatlayamazsa, ücretlerinizi alamadığınızı ıspatlamış olursunuz.