Re: maaşıma bloke koyulması
Sayın sbuyukkose;
İlgili icra dosyasına blokenin kaldırılması için dilekçe vermeniz daha sağlıklı bir yoldur.
Hoşkalın...
Haciz İcra Dairesi tarafından yapılan bir işlemdir ve İcra dairesi tarafından yapılan işlemler kural olarak işlemin öğrenilme tarihinden itibaren 7 gün içerisinde İcra Mahkemesine işlem şikayeti yoluyla ileri sürülebilir.
Maaştan yapılan kesintinin İ.İ.K. nun 83. maddesine aykırı olduğu şikayeti 7 günlük (öğrenme tarihinden itibaren) süreye tabidir (12. HD. 2.7.2004 T. 13624/17620; 27.1.2004 T. 24138/1525 )
Sayınbuyukkose;
sorunuzdan şikayet sürelerinizi kacırdığınızı düşünerek pratikte karşılaştığımız bir yolu önerdim.Genelde alacaklı vekili tarafından borçulunun maaşına haciz konulup, 1/4 ü kesilirken hesaplarına haciz konulması için bankalara müzekkere yazıldığında bankalar maaş hesabı da olsa bloke koyuyor. Borçlu bunun üzerine icra dairesine başvurduğunda İcra müdürü alacaklı vekilini uyarıyor. Maaş hesabı üzerindeki blokeyi kaldırması için. Ve bu durumlarda da genelde alacaklı vekili blokeyi kaldırıyor.
Eğer 7 günlük şikayet sürenizi kaçırmadığınızı düşünürsek sayın xespa yanıtı vermiştir.Bu durumda icra hakimliğinden talep edildiğinde talep kabul ediliyor ve ve alacaklı aleyhine vekalet ücretine hükmediliyor. Uygulamada çok karşılaştığımız bir durum.
Selamlar...
Re: Maaşıma bloke koyulması
tekrar iyi günler, maaşımın bloke edilmesiyle ilgili soruma verdiğiniz yanıt için teşekkürler , evet avukat icra yoluyla blokenin kaldırılması için yazı gönderdi fakat ibare yanlışlığı dolayısıyla banka kabul etmedi yanlış ibarede şu ,mevduat hesaplarındaki blokenin kaldırılması demesi gerekirken maaş hesabındaki blokenin kaldırılması demiş bankalardada maaş hesabı diye bir hesap türü olmadığı için bankada kendilerini korumak için düzeltilmasi için icraya tekrar bir yazı yazmış fakat cevabı gecikiyor 10 gün olacak fakat herhangi bir cevap gelmedi avukatı arıyorum fakat yardımcı olak istemiyor ve telefonlarıma cevap vermiyor naapmam lazım zor durumdayım zaruri ihtiyaçlarımı göremez hale geldim lütfen cevap verirseniz sevinirim
benim bildiğim artık banka hesabınıza tamamen el koyuluyor. Yani toplam borcunuz bitene kadar. Acaba maaşınızub yattığı hesaba mı el koyuyorlar? Eğer böyleyse maaşınıza el koymuş olurlar?