İşverenin yazılı haber vermeden işten çıkarması doğru mudur??
4 yıldır özel bir eğitim kurumunda sözleşmeli olarak çalışmaktaydım. Sözleşmemin biteceği gün bana iş akdimin feshedildiği bildirildi ve bana ibraname imzalatılarak kıdem tazminatı ödendi.
benim sormak istediğim şu;
İş akdimin feshedileceği bana 1 ay önceden yazılı olarak bildirilmesi gerekirmi gerekmezmi??
İşten çıkış nedeni de Bildirimli fesih (İşveren) (4857/17) olarak bildirilmiştir..
benim bu durumda yapmam gereken nedir?? Çünki ben mağdur durumdayım bana işten çıkarılacağım aynı gün bildirilip ve iş akdim feshedilmiştir.
Yardımlarınızı bekliyorum saygılar..
Re: İşverenin yazılı haber vermeden işten çıkarması doğru mudur??
Eski 625, yeni 5580 sayılı Kanun'a tabi çalışıyorsanız ve 1'er yıllık yapılan belirli süreli sözleşmelerinizde önceden bildirim şartı yoksa yapılan işlem yasaldır.
Selamlar,
Sayın Harun Gür
Eski sözleşmemde 6. madde aynen şöyle;
6- Fesih Şartları:
Kurucu veya öğretmen, sözleşmeyi yenilememek istediği takdirde 4857 sayılı İş Kanununun ilgili hükümleri saklı kalmak kaydıyla sözleşme süresinin bitiminden en geç 1 (bir) ay önce durumu muhattabına yazılı olarak bildirmek mecburiyetindedir. Aksi halde sözleşme kendiliğinden yenilenmiş sayılır.
madde aynen böyle,
bana 1 ay önceden haber vermeleri gerekmiyormu?
Sözleşmenizde önceden bildirim şartı var, bu durumda size 1 ay önceden yazılı bildirimde bulunmaları gerekirdi.
Selamlar,
Alıntı:
Harun Gür rumuzlu üyeden alıntı
Sözleşmenizde önceden bildirim şartı var, bu durumda size 1 ay önceden yazılı bildirimde bulunmaları gerekirdi.
Selamlar,
Ozaman burda bana bir hak doğuyor değilmi hocam??
Ne yapmam gerekiyor? Yol gösterirseniz sevinirim.
Bu hakkın ne olduğu aslında sözleşmenizde belirtilmiş, "sözleşmenin kendiliğinden yenilenmiş sayılması"
Bildirimde bulunulmadığına göre işvereniniz ile aranızdaki sözleşme 1 yıl daha uzamış olacaktı. Ancak siz ibraname imzalamışsınız ve kıdem tazminatınızı almışsınız. İbraname içeriği burada önemli. İmzaladığınız İbraname içeriğini biliyorsanız bir avukatla irtibat kurmanızda yarar var.
Selamlar,
Sayın Harun Gür, vermiş olduğunuz bilgilerden dolayı teşekkür ederim.
saygılar..