Re: İptal kararı hakkında
Üstadım
mahkeme kararını ekledim ama hala bir cevap alamadım,
Saygılarımla
Kamu kurumlarında görevler,kadro ve ünvan esasına göre yürütülür.Bir görevi asalaten yurütmek esastır.Vekaleten yürütmek istisnai ve geçicidir.Dolayısıyla bir görevi vekaleten yürütmüş olmak,kazanılmış hak bahşetmeyeceğinden,o göreve asaleten atama yapıldığındas vekalet görevi de kendiliğinden son bulacaktır.
Bu açıklamalar ışığında,sizin vekalet göreviniz asaleten atama yapıldığında son bulacak ve mahkeme kararı da durumu değiştirmeyecektir.Ancak atamanın yapıldığı o tarihe kadar,mahkeme kararına göre vekaletten kaynaklanan ücretleri ve varsa diğer maddi zararlarınızı idareden isteyebilirsiniz.Ancak vekaleten yürüttüğünüz görev ve ünvan için gerekli şartları taşıdığınız halde sınav açılmamış olmasına bu mahkeme kararını dayandıramazsınız.Çünkü mahkeme,atandığınız yerde şef normu kadrosu bulunmadığından atamanızı haksız bulmuştur.Sınav açılmadığından dolayı haksızlık yapıldığını düşünüyorsanız,bunun için yeni bir dava açmanız gerekli.Diğer yandan mahkeme kararına göre idare daha önce görev yaptığınız yere iade etmek zorundadır.Çünkü sizi ancak şef kadrosu olan bir kere atayabilirler.Bunu yapmazlarsa,maddi ve manevi tazminat hakkınız olacaktır.Ancak daha önceki görevinize dönmeyip,memur olarak devam edebilirsiniz.Bağlı olduğunuz idari kuruluştan,şef kadrosu bulunan başka bir yere atnmanızı istemeyi tavsiye ediyorum.
Sevgili üstadlar
vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkur eder, çalışmalarınızda başarılar dilerim.
saygılarımla,