Re: Annemin emeklilik hakkı
378 gün askerlik borçlanması yapmak lazım. Buda 1600 ytl kadar tutar.
SSK dan alınan para için prim ihya işlemi yapmanız lazım. ancak bilgisayar kayıdı olmadığından bu paranın aldığı çıkmayabilir ve işi zorlaştırır. Lakin dosyasında böyle bir evrak yoksa gerekmez. Var ise yıllık % 20 faizle geri ödenir. Fazlada bir şey tutmaz. Ancak kayıtlarda çıkmasa bile 100 ytl civarında bir parayı SSK hesabına yatırın makbuz bir kenarda dursun. ilerde sorunla karlşılaşmamak için.
Babadan alınan bagkur emeklisi engel olabilir bunu her iki kuruma sormak lazım ve engelse ssk müracat tarihi itibariyle bağkura bu maaşın kesilmesi için dilekçe vermek gerekir.
Re: Annemin emeklilik hakkı
İyi günler.Annem 60'lı yıllarda farklı zamanlarda iki ayrı işyerinde çalışmış ve bu işyerlerinden iki ayrı ssk no'suna prim yatmış.Ben 97 yılında araştırdım ve bu iki numarayı çıkarttırdım.Eğer mümkünse sizden öğrenmek istediğim şunlardır:
1-Bu sicil no'larına ait bilgileri yaşadığım ildeki ssk kurumlarından elde edemedim.Herhangi bir kayıt yok diyorlar.Acaba annemle iligi bilgiler yıllar sonra güncellenen kayıtlara girmemiş olabilir mi?Ben bu bilgilere nasıl ulaşabilirim?
2-Eğer bu bilgilere ulaşabilirsem, her iki ssk no'sundaki gün sayılarını tek bir no altında toplamak mümkün mü?
3-Gün sayısını tek no'da toplayabilirsek,eksik olan gün sayısı için toplam ücreti toplu olarak ödeyip,annemi emekli etmem mümkün mü?
Şimdiden çok teşekkür ederim...