Ev sahibine ulaşılamayan boş daire...
Merhaba,
Ben oturduğum apartmanın yöneticisiyim.Apartmanımızın bodrum katındaki bir daire 8 yıldır boş ve eşyasız olarak duruyor.Daireye uğrayan kimse yok.Keza ev sahibindende hiç bir haber alınamıyor.Sorunumuz;bu dairenin mutfağından bir su sızıntısı olması ve bunun apartmana kötü bir koku yayması.Tapu bilgilerinden daire sahibine hiç bir şekilde ulaşamadık ve muhtemelen ulaşamayacagız.Dairede su borusunda bir tadilat yapılacak ancak içeri giremiyoruz.Dairenin birikmiş 8 yıllık aidat borcu var.Hukuksal olarak ne yapabiliriz.Bilgi için teşekkür ederim.
Re: Ev sahibine ulaşılamayan boş daire...
Alıntı:
tut_si rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
Ben oturduğum apartmanın yöneticisiyim.Apartmanımızın bodrum katındaki bir daire 8 yıldır boş ve eşyasız olarak duruyor.Daireye uğrayan kimse yok.Keza ev sahibindende hiç bir haber alınamıyor.Sorunumuz;bu dairenin mutfağından bir su sızıntısı olması ve bunun apartmana kötü bir koku yayması.Tapu bilgilerinden daire sahibine hiç bir şekilde ulaşamadık ve muhtemelen ulaşamayacagız.Dairede su borusunda bir tadilat yapılacak ancak içeri giremiyoruz.Dairenin birikmiş 8 yıllık aidat borcu var.Hukuksal olarak ne yapabiliriz.Bilgi için teşekkür ederim.
hukukçu olmadığımı her seferinde belirtmek gereğini hissediyorum .aynı sorunları paylaşan biri olarak yapmanız gereken bu dairenin boş olduğunu hukukı bir biçimde kanıtlamak zorundasınız bu da mahkemeye başvurma zorunluluğu getirir
bunu bir yere koyalım.yönetim planında kat malıklerinin isim ve adresleri mevcuttur veya yönetimde daire sahiplerinin ismi ve adresleri bulunması gerekir oda olmadı .alacaklarından dolayı icra takibi başlatabilirsinzi burada sizi tebligat sorunu karşılayacak siz mutlka bir avukata başvurmalısınız bence.bu safhayı aşmanız tek başına mümkün değil tebligat kanunu ve gereklerini bir avukatla aşıp eve alacaklarına karşı hipotek de koyabilir ve hatta kat malıkleri toplanıp mahkeme kararıyla satın da alabilirsiniz.her ne kadar arzulanan durum değilse de .avukat şart