-
Tanıma ve tenfiz
Ilk önce Herkese tesekkur ediyorum ve basarılarınızın devamını diliyorum.
Ben Agustos 2007 de amerika'da bosandım ve bazı nedenlerden dolayı kagıtlar yeni elime gecti ve tenfiz davasını actım bu subat'ta.Eski esimin adresine tebligat yapılıyor ve haziran ayına dava icin gun verildi.Eski esim herseyı zora kosmak istedigi icin avukata vekalet vermek istemiyor.simdi benim ogrenmek istedigim ben haziran ayında tamamen burdada bosanmıs mı olacagım cunku bana dedikleri ta eylul ekim gibi nufusumu degistire bilecegim biraz aklım karıstı sonucta ben anlasmalı Amerika'da bosandım neden tekrar bir Amerikan vatandasi olan kisiye bosanmak isteyip istemedigi soruluyor sonucta o orda bosandı ama ben kendi ulkemde hala bu yüzden evliyim.bu bosanma kararı haziranda verilip tekrar eski esime sorulmak icin tekrar tabligatmı yapılcak ve ben ondan sonramı bosanmıs olucagım? Bu arada kagıtlarımı takip edebilirmiyim (amerika'ya gidip gelme süreci)
Yardımlarınızdan dolayı simdiden cok tesekkurler!
-
Re: tanıma ve tenfiz
Tenfiz kararı verilebilmesi için türk mahkemesinde karşı tarafın yani eşinizin savunmasının alınması gerekiyor.Bundan sonra amerikan mah. verdiği hüküm bir türk mahkemesinin vermiş olduğu ilam gibi geçerli olur.Ayrıca ilamın eşinize tebliğ edilip kesinleşmesi gerekiyor.işlemi hızlandırmak için eşiniz türkiyedeki bir avukata vekalet versin. çok daha hızlı olur