Trafik kazasından sonra karşı taraf hakkımda hakaret davası açmış ancak ne kendisi ne de avukatı mahkemeye gelmiyolar.Hakim ayın 29'unda keşif yapılacağını söyledi.Onların davaya katılmaması ne gibi sonuçlar doğurur Saygılarımla.
Printable View
Trafik kazasından sonra karşı taraf hakkımda hakaret davası açmış ancak ne kendisi ne de avukatı mahkemeye gelmiyolar.Hakim ayın 29'unda keşif yapılacağını söyledi.Onların davaya katılmaması ne gibi sonuçlar doğurur Saygılarımla.
kamu davası olduğundan sonuçlanır. delil yetersizliğinden beraat edersiniz
Trafik kazalarına ilişkin zamanaşımı süresi 2 senedir. Size tazminat davası açma hakkı bulunmaktadır.
Duygu hanım bana sigortadan 4500 ytl ceza geldi zaten karsı tarafın sigorta şirketiyle ücrette anlaştık..Yalnız mahkemeye de vermişler ancak hiç bir duruşmaya ne şahsın kendisi nede müvekkili katılmıyor.Hakim dedi bulun onları yoksa alehinize olur dedi.Bu bana biraz saçma geldi benmi gidip bulcam adamı mahkemeye davet etcemGerekiyosa polis zoruyla mahkemeye getirilmeleri gerekmiyormu? Hakim beyin bunu benden istemesi saçma bir istek değil mi? Sanık şikayetçinin peşinden mi koşucak mahkemeye gel diye?
humk 409
SAYIN Smanyolu, bahsettiğiniz dava bir ceza davası dolayısıyla şikayetçinin veya avukatı davayı takip etmeselerde dava kamu davası niteliği kazandığından dava sonuçlanacaktır. ancak hakaret davasının takibi şikayete bağlı bir suç olduğu için şikayetçi ŞİKAYETİNDEN VAZGEÇERSE ceza almazsınız. dava sonuçlanmaz.(Büyük ihtimalle ceza alacaksınız hakimde ceza almayın diye şikayet edene ulaşmanızı istemiş.)
Hakaret ve tehdit le ilgili tazminat davası nasıl acılır?
Tazminat miktarı neye kime gore belirlenir?
Saygilar
Durusmaya katılamama dilekcesi vermezsem ne olur?
kac kere durusmaya katılmama sansım var
Madem katılmayacaksınız,takip etmeyeceksiniz dava açmanın mantığı nedir?
Ayrıca bölük pörçük,foruma serpiştirdiğiniz sorularınızdan anlaşıldığı kadarıyla siz davayı açmanıza rağmen,karşı taraf ta sizin hakkınızda şikayette bulunduğu için siz aynı zamanda sanıksınız.DUruşmaya katılmazsanız polis gücüyle de davaya katılımınızın sağlanması mümkündür.
Takip etmesem bu sorulara neden cevap ariyim
Dava acmanın tabiki bir cok mantıksal altyapısı var sormadınız ki hocam
YÖNETİM: Senaryolarınıza adam öldürme ile başladınız, duruşmamalara girmeme ilemi devam ediyorsunuz.
Bir siz eksiktiniz.