Motosikletimi mahvettiler
merhaba
20-05-2008 tarihinde çok heves li olduğum için kendime küçük şirin bir motosiklet aldım ( değeri 1800 ytl ).Çok meraklısı ve Hobim olduğu için gözüm gibi baktım ,derken Bir benzin istasyonunda benzin almak istediğimde Pompa görevlisi Motoruma kasten olmadığını düşünüyorum mazot doldurmuş.Yol üzerinde motor arızalandı ,1 sonraki hafta anladıkkı deposunda mazot var. Şu anda Türkiye 'de hiç bir motosiklet dizel ( mazot ) ile çalışmıyor,ilgili istasyınun müşteri hizmetleri ile görüştüm kasa fişimi de bulamadığımı belirttim,bu durumda depodaki mazotu test ediceklerini söylediler ve test sonucunda mazotun firmalarına ait olduğunu yanlış dolum yapıldığını ve yanlış dolumu yapan istasyon tarafından masraflarımın karşılanacağı belirtildi .Tüm masraflarım 60 ytl tuttu ,tutar az olduğu için uğraşmadım.Fakat bilir kişiler ve daha yep yeni olan motosikletimin yetkili servisi ,Motora mazot girdiği için ileride sorun yaşayabilceğimi belirttiler ki ,sorunlar başladı bazen çalışyor bazen çalışmıyor servise götürüyorum getiriyorum .Bir tüketici olarak motorumun yenisini bana tedarik etmelerini isteme hakkım varmıdır ? konu ile ilgili yardımlarnızı beklerim teşekkürler.
Re: Motosikletimi mahvettiler.
bulunduğunuz yerdeki tüketici hakem heyeti ne başvurun.Anlattıklarınız bir dava konusu olabilir. Eğer mazot sonucu motor çalışamaz hale gelmişse ve bu bilirkişilerce tespit edilebilirse yeni bir motorsiklet temin edebilirsiniz
Alıntı:
bookmonster rumuzlu üyeden alıntı
merhaba
20-05-2008 tarihinde çok heves li olduğum için kendime küçük şirin bir motosiklet aldım
Motosikletinizi tasvir edişinizden,ne denli ilgili olduğunuz anlaşılıyor.
Zararın tazminini talep ve dava edebilirsiniz.
Sayın bookmonster;
Bulunduğunuz yerin tüketici sorunları hakem heyetine başvurmalısınız.Tüketici sorunları hakem heyetinin vereceği kararlar tüketici mahkemesinde delil olaak ileri sürülebilir.
Mazotu bahsedilen istasyondan aldığınızı belgeleyecek fiş fatura gibi evraklar olmadan ben sonuç alabileceğinizi pek mümkün görmüyorum.
Aksi durumlar çok açık olarak suistimale konu olabilir.
Saygılarımla.