Re: mal beyanı ve maaş haczi
.mal beyanında bulunmama 10 günlük hapisle tazyiktir.disiplin cezası almamanız için alacaklının şikayetinden vazgeçmesi gerek.yahut borcu tümden ödemeniz gerekir. alacaklı vekili yahut alacaklıyla görüşün
Alıntı:
hamadov rumuzlu üyeden alıntı
.mal beyanında bulunmama 10 günlük hapisle tazyiktir.disiplin cezası almamanız için alacaklının şikayetinden vazgeçmesi gerek.yahut borcu tümden ödemeniz gerekir. alacaklı vekili yahut alacaklıyla görüşün
bankanın avukatıyla görüştüm, dediğiniz gibi borcu ödeyin dediler..ama birden de o miktarı ödeyemiyorum..maaşa haciz sanırım meblanın fazla olmasından dolayı kabul edilmiyor değil mi?
O zaman rica edin mal beyanı ile ilgili şikayetlerinden vazgeçsinler.Yoksa hapisle tazyik edilirsiniz.Tabi tebligat usulune uygun yapılmışsa .Bu alacaklının inisiyatifindedir.
Alıntı:
hamadov rumuzlu üyeden alıntı
O zaman rica edin mal beyanı ile ilgili şikayetlerinden vazgeçsinler.Yoksa hapisle tazyik edilirsiniz.Tabi tebligat usulune uygun yapılmışsa .Bu alacaklının inisiyatifindedir.
tekrar konuşayım..ilginiz için tsk ederim
Alıntı:
izmir_mask rumuzlu üyeden alıntı
tekrar konuşayım..ilginiz için tsk ederim
son bir sorum daha olacak...maaş haczinde ödeme nereye ve nasıl yapılacak...teşekkür ederim..
Re: Mal beyanı ve maaş haczi
Benimde Bi Sorum Olacakti Yardimci Olursaniz Sevinirim.15 Gun Once Evime Borcum Yuzunden Haciz Geldi.fakat Kayda Deger Bi Mal Olmadigi Icin Haciz Yapilmadi.mal Beyaninda Bulunurken Sadece Evdeki Esyalari Ve Uzerime Bi Mal Bulunmadigini Yazdim.su An Calismiyorum.nasil Odeyecegimi Yazmadim.yazmam Gerektigini Bilmiyordum.ordaki Memur Sadece Uzerimdeki Mallari Ve Evdeki Esyalari Yazmami Soyledi Bende Yazdim.alacakli Olan Kisi 10 Gun Hapis Cezasi Alacaksin Diyor Dogrumu Acaba.sadece Nasi Odeyecegimi Yazmadim Yazmam Gerektigini Bilmedigim Icin.ceza Alacaksam Ne Zaman Bana Tebligat Gelir Acaba
Maaş haczi olduğunda İcra Müdürlüğü kurumunuza ya da devlet memuru iseniz Mal Müdürlüğü'ne talimat yazarak maaşınıza haciz konulduğunu bildirir ve ilgili mutemetlik maaşınızdan gerekli kesintiyi yaparak ilgili İcra Müdürlüğü'ne gönderir. Borçlu olarak sizin herhangi bir şey yapmanıza gerek yok.
Mal beyanı hakkında ceza alıp almayacağınız yargılanmakta olduğunuz Mahkemenin Hakiminin takdiri ve yorumuna, mal beyanı dilekçenizin içeriğine, ayrıca takip dosyası içeriğine bağlıdır. Mal beyanında bulunmamak suçunun şikayet süresi suç oluşumundan itibaren 3 aydır. Yani ödeme emrini tebliğ ettiğiniz tarihten itibaren takibin türüne bağlı olarak 3 ay 7 gün veya 3 ay 10 gün sonraya kadar şikayet edilmelidir. Yargılama süreci de dosya içeriğine göre re ortalama 1 ay ile 3 ay arasında değişmektedir. Sıkıntılı dosyalarda bu süreç uzayabilir.
Alıntı:
xespa rumuzlu üyeden alıntı
Maaş haczi olduğunda İcra Müdürlüğü kurumunuza ya da devlet memuru iseniz Mal Müdürlüğü'ne talimat yazarak maaşınıza haciz konulduğunu bildirir ve ilgili mutemetlik maaşınızdan gerekli kesintiyi yaparak ilgili İcra Müdürlüğü'ne gönderir. Borçlu olarak sizin herhangi bir şey yapmanıza gerek yok.
Mal beyanı hakkında ceza alıp almayacağınız yargılanmakta olduğunuz Mahkemenin Hakiminin takdiri ve yorumuna, mal beyanı dilekçenizin içeriğine, ayrıca takip dosyası içeriğine bağlıdır. Mal beyanında bulunmamak suçunun şikayet süresi suç oluşumundan itibaren 3 aydır. Yani ödeme emrini tebliğ ettiğiniz tarihten itibaren takibin türüne bağlı olarak 3 ay 7 gün veya 3 ay 10 gün sonraya kadar şikayet edilmelidir. Yargılama süreci de dosya içeriğine göre re ortalama 1 ay ile 3 ay arasında değişmektedir. Sıkıntılı dosyalarda bu süreç uzayabilir.
açıklama için teşekkür ederim.
açıkla için çok teşekkür ederim...iyi günler dilerim