-
Açıktayken İlişik kesme
Ben müşterek kararname ile atanmış Bakanlık İl Müdürüyüm.Kadromun bulunduğu ilin dışında başka bir ilde 2 yıldan beri geçici görevle müdürlük görevini yürütüyorum.Ancak hakkımda başlatılan bir soruşturma nedeniyle 1 yıl önce valilik oluru ile açığa alındım ve halen daha da açıktayım.Soruşturma tamamlandı ve hakkımda kamu davası açıldı mahkeme de halen devam etmekte.Resmi Gazetede yayınlanan karar ile başka göreve atanmak üzere diye görevden alındım.Ben geçici görevli ve kadrolu olduğum illerden daha ilişik kesmedim ve buna rağmen yerime atanan şahıs göreve başladı.Şimdi benim göreve başlama ve açıktayken maaşımdan kesilen paraların ödenmesi için uygulamam gereken yöntem hakkında bilgi almak istiyorum.Bana, bu durumda hukuk açısından hak arayabileceğim kanaati oluşuyor.Ayrıca devam eden mahkememden dolayıda idari mahkemeye kaybederim diye yürütmeyi durdurmak için dava açamıyorum.Ayrıca emekliliğim dolduğu için bu durumda hak kaybı olmadan emekli olabilirmiyim.Bu husularda izlemem gereken yol hakkında bana yardımcı olacak birilerinin olduğunu düşünüyor ve şimdiden teşekkür ediyorum.Saygılarımla