Kredi kartım atm tarafından yutularak soyuldum
Merhaba!
Kredi kartım ile atm den işlem yapmak istedim, makina şifremi girdikten sonra kartıma el koydugunu söylerek, kartımı aldı. 444 0 444 lü numarayı aramamı söyledi. ben makinanın yanından ayrılıp telefonu aradıgımda kartımdan 800 ytl lik işlem yapıldığını ögrendim. Bu konuda yardımlarınıza ihtiyacım var. bu parayı ödemek zorunda kalacakmıyım, yapmam gereken hukiki bir basvuru varmıdır.
Re: Kredi kartım atm tarafından yutularak soyuldum
geçmiş olsun. dolandırıcıların sık sık baş vurduğu bir yoldur. Savcılığa şikayette bulun. atm nin bulunduğu yerdeki kamera kayıtlarından dolandırıcıya ulaşılabilir. eğer ulaşılabilirse ondan çekilen parayı talep edebilirsin eğer züğürt değilse alabilirsin. ama her halü karda bankaya karşı sorumlusun bence
Cevabınız için tesekkür ederim Emin bey.Ben bankamatiğe şifremi girdikten sonra kartım alıkonuluyor ve ekran kapanıyor muhtemelen bir sebeke kurbanıyım bu kosulda bankamatigin yeterince güvenli olmadığını düşünüyorum.
kartım yutulduktan sonra bankamatik baska bir işleme izin vermemeli sanırım.
Üstünüze düşen tüm yükümlülükleri yerine getirmenize rağmen, ATM'de sizi aldatmaya yönelik bir hareket ile dolandırıldığınızı ispatlayabilirseniz, bankanın doğrudan sorumluluğu olacaktır. Bu konuda bir avukattan hukuki yardım almanızı öneririm. Saygılarımla.