Re: Kefil oldum - Mağdurum
Bu arada mal bildiriminde bulunmam gerektiğini de bilmiyordum, şimdi okuduklarımdan öğrendim. Bir de hapise mi gireceğim?
Borçludan tahsilatın yapılamadığı durumda,paranın ödenmesinin garantiye alınması için kefalet istenir.Ödemekten başka şansınız yok.Ödedikten sonra asıl borçluya dava açabilirsiniz.
Ödemezseniz haciz uygulanabilir.
Beni yanıtladığınız için teşekkür ediyorum. Peki acaba ödemeyi mağaza sahibine mi yapmalıyım yoksa avukatına mı yapmalıyım? Sonradan bir problem çıkmasını istemiyorum.
Sayın elfo;
Ödemeyi öncelikle ilgili icra dairesi dosyasına yapmanız daha mantıklı olmakla birlikte alacaklının vekiline de yapabilirsiniz.Ödemeyi yaptığınız taktirde ödediğinize dair ödeme belgesini,ibranameyi mutlaka alınız.Bu belge sizin daha sonra asıl borçluya ödediğiniz bedeli tahsil için başvurmanız halinde de gerekli olacaktır.
Alıntı:
elfo rumuzlu üyeden alıntı
Beni yanıtladığınız için teşekkür ediyorum. Peki acaba ödemeyi mağaza sahibine mi yapmalıyım yoksa avukatına mı yapmalıyım? Sonradan bir problem çıkmasını istemiyorum.
Ödeme yapmayı düşünüyorsanız alacaklı vekiline ödeme yapın ve rücu belgesi alın, yada dosyayı temlik alın yani dosyada alacaklı siz olun ve icra takibine siz devam edin.Böylece ödedeğiniz miktarı boşa gitmemiş olur, sonuçta asıl borçlunun mal varlığı var ise veya çalışıyor ise icra kanalıyla ödediğiniz parayı geri tahsil edebilirsiniz.
Sayın avukat arkadaşlar,
Önceki soruma verdiğiniz yanıtlar için teşekkür ederim. Senetin ödemesini yaptım ve beni yönlendirdiğiniz üzere rücu belgesi aldım. Rücu davası açmak istiyorum ancak esas imza sahibinin adresine ulaşamıyorum, sadece cep telefonu numarası var ve adresini vermiyor. Ne yapmam gerektiği konusunda beni yönlendirebilirseniz sevinirim.
Ödenmeyen Senet üzerindeki adresi dikkate alarak işlem başlatabilirsiniz..Bilinen son adresi bu olsa gerek.