Re: İsim ekletme başvurusu
Merhabalar,
Medeni kanuna göre isim ekleme ya da değiştirme davasında haklı nedeninizi ıspatlarsanız mahkeme değişikliğe hükmeder. Haklı nedeniniz; çevrenizde, doğduğunuz, büyüdüğünüz yerde ya da daha önce yaşadığınız başka bir ülkede o isimle biliniyor olmanız olabilir.Yine Nüfus kanunu uyarınca haklı nedenin varlığı ve eklemek istediğiniz ismin ahlaka aykırı olmaması koşuluyla isminizi değiştirebilirsiniz. Davada belgeleriniz ve tanıklarla haklı nedeninizi (altını çizmeliyim) ıspatlamalısınız.
İyi dileklerimle
Sayın Av. Derinkuyu,
cevabınız için teşekkürlerimi sunarım.
Asliye Hukuk mahkemesine (sanırım) bırakacağım hazır dilekçe şablonu olmak zorunda mı yoksa serbest bir şekilde dilekçemi yazabilir miyim?
yazdığım dilekçede "Leonardo" ismime ait yazılı belgeleri dilekçe ile birlikte mi sunmalıyım yoksa daha sonra istenildiğinde mi?
canlı tanıklar, yani şahısların da isimlerini dilekçemde belirtmeliyim sanırım.
Ailemden bir kişinin de olamsı gerek mi? (aile üyelerimin yanımda olması mesafe olarak imkansız da)
teşekkür ederim
iyi çalışmalar dilerim
Leonardo
Sayın Av. Derinkuyu,
cevabınız için teşekkürlerimi sunarım.
Asliye Hukuk mahkemesine (sanırım) bırakacağım hazır dilekçe şablonu olmak zorunda mı yoksa serbest bir şekilde dilekçemi yazabilir miyim?
yazdığım dilekçede "Leonardo" ismime ait yazılı belgeleri dilekçe ile birlikte mi sunmalıyım yoksa daha sonra istenildiğinde mi?
canlı tanıklar, yani şahısların da isimlerini dilekçemde belirtmeliyim sanırım.
Ailemden bir kişinin de olamsı gerek mi? (aile üyelerimin yanımda olması mesafe olarak imkansız da)
teşekkür ederim
iyi çalışmalar dilerim[/I]
Öncelikle, serbest dilekçe yazamazsınız. Hukuk usulü mevzuatının öngördüğü dilekçeye uygun şekilde dava dilekçesi hazırlayarak davanızı açmanızı ve Türkçe isim olmaması nedeniyle özel durum arzeden davanızı avukat yardımından yararlanarak yürütmenizi öneririm. Ayrıca her türlü yasal delillerinizi dava dilekçenizde belirtmeniz koşuluyla sonradan süresinde mahkemeye ibraz etmeniz mümkün olabilir. İyi dileklerimle
Cevap: İsim ekletme başvurusu
Herkese selamlar.. Ben Yeni üye oldum :) öncelikle site cok güzel cok begendim cok faydalı bi site..
Benimde bi sorunum var arkadaslar. Benim normalde kullandığım isim millete tanıttığım isim kimliğimde yok. Ama kimliğimde baska bi isim yazıyor. Bazıları onla tanıyor bazıları kullandığım isimle ve bu benım psikolojimi alt üst ediyor. Kimliğime isim ekletmek istiyorum. ama nasıl yapıcağımı bilmiyorrum. Herhangi bi masrafı varmıdır onuda bilmiyorum.. yardımlarınızı bekliyorum arkadaslar :) yardım ederseniz cok sevinicem inanamazsınız ne kadar sevinceğime... Şimdiden cok teşekkür ederim..