Sahtekarlıkla alınan tapu
Lütfen bilgililer açilen cevap yazsın.bir sahıs benim kimliğimi nüfus dairesine çalındı diyerek kendi resmi ile yenisini çıkarmış.bu şahıs senetle ürün satan bir firmadan ürün alabilmek için birşekilde evimin tapusunuda, firmaya teminat gibi gösrerek ürün almaya kalkmış.araştırma sonucunda olay anlaşıldı.bunu yapan sahsı birşekilde tanıdık çıktığı için yakaladım ve kimliği elinden aldım.fakat ev tapumu ,tapu dairesinden fatokopisini aldığını söylüyor.bu mümkünmü,veya bu şahıs tapuyu kaybettim deyip yeni tapu alabilirmi ve evimi satabilirmi.yardım lütfen
Re: sahtekarlıkla alınan tapu
[QUOTE=ergeg;160854]Lütfen bilgililer açilen cevap yazsın.
Emredersiniz...
[QUOTE=duyguyarol;160857]
Alıntı:
ergeg rumuzlu üyeden alıntı
Lütfen bilgililer açilen cevap yazsın.
Emredersiniz...
lütfen kelimesi size ne anlatıyor
Demek ki onlar bile yeterli olmamış...ilk cümlenizden sonra yazdıklarınız hiç bir şey ifade etmedi ki böyle bi cevap yazma ihtiyacı duydum...
Ayrıca, aciliyetiniz bu gece için mi? Bizden gelen yanıtla bu saatte tapu dairesini mi adliyeyi mi açtırmayı düşünüyorsunuz?
Alıntı:
Bu mümkünmü,veya bu şahıs tapuyu kaybettim deyip yeni tapu alabilirmi ve evimi satabilirmi.yardım lütfen
Tapu dairesinden alinan belgenin herhangi bir degeri yoktur,onemli olan tapu sicilindeki kayitlardir,yani elinizde ya da osahsin elinde bulunan ve tapu olarak adlandirilan belge herhangi bir hakka karine teskil etmez..
Ancak kisi sahte kimligi ibraz ederek gayrimenkulu satabilir,bu durumda evi satin alan kisinin iyiniyeti korunmaz zira soz konusu kisi tapu siciline degil nufus kagidina itimat etmektedir..
Saygilarimla..
Re: Sahtekarlıkla alınan tapu
Alıntı:
Lütfen bilgililer açilen cevap yazsın.bir sahıs benim kimliğimi nüfus dairesine çalındı diyerek kendi resmi ile yenisini çıkarmış.bu şahıs senetle ürün satan bir firmadan ürün alabilmek için birşekilde evimin tapusunuda, firmaya teminat gibi gösrerek ürün almaya kalkmış.araştırma sonucunda olay anlaşıldı.bunu yapan sahsı birşekilde tanıdık çıktığı için yakaladım ve kimliği elinden aldım.fakat ev tapumu ,tapu dairesinden fatokopisini aldığını söylüyor.bu mümkünmü,veya bu şahıs tapuyu kaybettim deyip yeni tapu alabilirmi ve evimi satabilirmi.yardım lütfen
Alıntı:
lütfen kelimesi size ne anlatıyor
Hazır hatırlamaktan bahsetmişken;
Forum kurallarını hatırlıyormusunuz?
https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=33492
Valla ne yalan söyleyeyim sizİn anlattığınız tarzda olaylara tanık oldum. Adam hayat kadınını alıp tapuya gidiyor. Eşinin kimliğine kadının fotoğrafını yapıştırıyor. Eşine ait gayrımenkulun üzerine ipotek tesis ediyor.Bu şekilde kredi çekiyor.
Tapuya gidersiniz. Anlattıklarınız tadoğruysa tapu kayıtlarından anlaşılır. Doğruysa aynı adamı al cumhuriyet savcılığına git.
Alıntı:
hamadov rumuzlu üyeden alıntı
Valla ne yalan söyleyeyim sizİn anlattığınız tarzda olaylara tanık oldum. Adam hayat kadınını alıp tapuya gidiyor. Eşinin kimliğine kadının fotoğrafını yapıştırıyor. Eşine ait gayrımenkulun üzerine ipotek tesis ediyor.Bu şekilde kredi çekiyor.
Tapuya gidersiniz. Anlattıklarınız tadoğruysa tapu kayıtlarından anlaşılır. Doğruysa aynı adamı al cumhuriyet savcılığına git.
verdiğiniz bilgilerden dolayı teşekkür ederim.
Biliyorum senin soruna cevap veremiyorum ama benim ogremek istedim bu sayfaya nasil yazi yaziliyor,benim birilerinle konusmaya ihtiyacim var