İşten çıkarılmayla ilgili
Merhaba arkadaşlar konuya şöyle başlamak istiyorum. Bir iş yerinde 5 yıl süreyle çalışıyorsun ve beş yıl sonra bir anda çağırılıp işten çıkartılıyorsun. Buraya kadar sorun yok işten çıkartılabilirsin ama gelelim nedenine... Sebep habersizce bir pragram sayesinde bilgisayarında yaptğın msn deki özel görüşmelerin izleniyor ve bir başka arkadaşınla görüşmeler yaptın diye iş feshin gerçekleşiyor ve hiç bir hakkın ödenmeden ve son maaşın bile verilmeden kapının önüne koyuluyorsun.Çalışma bakanlığına şikayet dilekçesi verildi ve netice alınmak üzere netice çalışanın leyhinde yani hakkının ödenmesi için müfettiş karar vermiş ve yazıyı iş yerine göndermiş hala ödememe hakları var ödemezlerse mahkemeye yansıyacak öderlerse bu kişinin hala mahkemeye başvurma yetkisi olurmu? İşe geri iade haksız yere çıkartma izinsiz özel hayatını ve özel yazışmalarını inceleme haklarını ödemeyerek mağdur etme v.s... gibi nedenlerle maddi manevi tazminat talebinde bulunabilir mi? Yardımlarınızı bekliyorum şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim...Sevgiler, saygılar.
Re: Işten çikarilmayla Ilgili Görüşleriniz
Alıntı:
bluely rumuzlu üyeden alıntı
merhaba arkadaşlar konuya şöyle başlamka istiyorum bir iş yerinde 5 yıl süreyle çalışıyorsun ve beş yıl sonra bir anda çağırılıp işten çıkartılıyorsun. buraya kadar sorun yok işten çıkartılabilirsin ama gelelim nedenine... Sebep habersizce bir pragram sayesinde bilgisayarında yaptğın msn deki özel görüşmelerin izleniyor ve bir başka arkadaşınla görüşmeler yaptın diye iş feshin gerçekleşiyor ve hiç bir hakkın ödenmeden ve son maaşın bile verilmeden kapının önüne koyuluyorsun.çalışma bakanlığına şikayet dilekçesi verildi ve netice alınmak üzere netice çalışanın leyhinde yani hakkının ödenmesi için müfettiş karar vermiş ve yazıyı iş yerine göndermiş hala ödememe hakları var ödemezlerse mahkemeye yansıyacak öderlerse bu kişinin hala mahkemeye başvurma yetkisi olurmu işe geri iade haksız yere çıkartma izinsiz özel hayatını ve özel yazışmalarını inceleme haklarını ödemeyerek mağdur etme v.s... gibi nedenlerle maddi manevi tazminat talebinde bulunabilirmi yardımlarınızı bekliyorum şimdiden yardımlarınız için tşk ederim...sevgiler saygılar
Merhaba..
Şu başlığı inceleyebilirsiniz :
https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=33540
İşyerinde MSN ile konuşmanıza iş akdinizin derhal feshedilmesi gibi ağır bir yaptırım uygulanmamalı,bu nedenle sadakat borcunun ihlali söz konusu olmadıkça kıdem ve ihbar tazminatı talep edebilirsiniz.
Saygılarımla.
İşyeri bilgisayarının iş saatleri içinde özel amaçlı olarak kullanılması,sohbet programları ile iş saatleri içinde özel görüşmeler yapılması işverene geçerli nedenle sözleşmeyi feshetme hakkı verir.Geçtiğimiz günlerde gazetelere de yansıyan bu yönde bir haber vardı.Yargıtay feshi doğru bulmuş,ancak kıdem ve ihbar tazminatı ödenmesi gerektiği yönünde karar vermiştir.Her zaman için hukuki yollara başvurma hakkınız mevcuttur.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
İşyeri bilgisayarının iş saatleri içinde özel amaçlı olarak kullanılması,sohbet programları ile iş saatleri içinde özel görüşmeler yapılması işverene geçerli nedenle sözleşmeyi feshetme hakkı verir.Geçtiğimiz günlerde gazetelere de yansıyan bu yönde bir haber vardı.Yargıtay feshi doğru bulmuş,ancak kıdem ve ihbar tazminatı ödenmesi gerektiği yönünde karar vermiştir.Her zaman için hukuki yollara başvurma hakkınız mevcuttur.
Sayin Kircali,
Ben de o karari ariyordum ancak daha sonradan ogrendim ki 9.daire boyle bir karar vermemis ve basina yansiyan haber gercek disi..Ancak soylediklerinize katiliyorum,soz konusu davranis hakli bir fesih nedeni olmamasina karsin gecerli bir fesih nedenidir..
Saygilarimla.