Satın aldığım binadakileri çıkaramıyorum
02.08.2007 tarihinde satın aldıgım binada 1 dükkan kiracısı 3 de ev kiracısı verdı. 07.08.2007 tarihinde kiracılara noterden evi satın aldıgımızı 6 ay içinde boşaltılmasını istediğimizi ve bu süre içinde 300 ytl aylık kira bedelinin verdiğim hesap numarasına yatırılmasını istediğimizi yazdık.
Fakat bu süre içinde kira ödemediler. 6 süre doldu. Mahkemeye vermemisi istemiyorlar. 2 ay ek süre istiyorlar. Mahkemeye versek ne kadar sürer çıkmaları. Yada noterden 2 ay sonrasına bir taahhüt alsak 2 ay sonra cıkmazlarsa hemen cıkarmak mümkün mü.
En erken çıkarmak için nasıl bir yol izlemeliyim.
Re: Satın aldığım binadakileri çıkaramıyorum
Alıntı:
sinyen38 rumuzlu üyeden alıntı
02.08.2007 tarihinde satın aldıgım binada 1 dükkan kiracısı 3 de ev kiracısı verdı. 07.08.2007 tarihinde kiracılara noterden evi satın aldıgımızı 6 ay içinde boşaltılmasını istediğimizi ve bu süre içinde 300 ytl aylık kira bedelinin verdiğim hesap numarasına yatırılmasını istediğimizi yazdık.
Fakat bu süre içinde kira ödemediler. 6 süre doldu. Mahkemeye vermemisi istemiyorlar. 2 ay ek süre istiyorlar. Mahkemeye versek ne kadar sürer çıkmaları. Yada noterden 2 ay sonrasına bir taahhüt alsak 2 ay sonra cıkmazlarsa hemen cıkarmak mümkün mü.
En erken çıkarmak için nasıl bir yol izlemeliyim.
Tahliye etmek için iki yol vardı:
1. satın aldıktan sonra 1 ay içinde kendinizin eşinizin veya çocuklarınızın ihtiyacını bildiren bir ihtar çekmek ve 6. ay sonunda tahliye davası açmak.
Ancak anladığım kadarıyla 3 daire ve 1 dükkanın tamamından kendiniz faydalanmayacak ve yeniden kiraya vereceksiniz. Dolayısıyla yeniden kiraya vermeyi düşündüğünüz bir daire için bu yolla tahliye davası açmanız sonuç vermez.
2. Size 6 aydır veya bir süredir kira ödemediklerini anlıyorum. Bu kira alacağınız için icra dairesinden örnek 13 ile icra takibi yapın ve 30 gün içinde ödemelerini isteyin. Muhtemelen 30 gün içinde borcun tamamını kapatmaları mümkün olmayacak ve temerrrüte düşecekler.
Siz de 30 gün sonunda hacizle alacağınızı tahsil edebilir ve tahliye davası açabilirsiniz.
Re: Satın aldığım binadakileri çıkaramıyorum
yazılı tahliye taahhüdü işinizi kolaylaştırabilir