-
Gürültü Kirliligi
Herkese merhaba. Konuyu umarim dogru yere acabilmisimdir.
Sizden okudukca ilginc bulacaginiz bir konuda fikirlerinizi belirtmenizi istiyorum.
Ben buyukelcilik ve konsolosluklarin yogun oldugu bir bolgede bir apartman dairesinde ikamet etmekteyim. Yaklasik 3 yil oncesinde yan binada (2 katli bir villa) ickili bir restoran acildi. Reklamlarinda ve tabelalarinda "restoran" olarak gecmesine ragmen bir gece kulubu gibi calismakta ve geceleri saat 4'e kadar yaydiklari canli muzik sesi cevre binalari asiri derecede rahatiz etmektedir. Isin ilginc yani, bu binanin arka caprazinda elcilik rezidansi, yaninda ve onunde ise konsolosluk ve elcilikler bulunmaktadir.
Kendileri tum uyarilarimiza aldirmamakta ve yukses sesle muzik yayini yapmaya devam etmektedirler. Kendi evlerimizde oturamaz, uyuyamaz durumdayiz. Amacimiz, hukuki acidan haklarimizin ne oldugunun, ne yapabilecegimizin bilincinde olmak.
Oncelikle; yerlesim ve elcilikler bolgesi olan bu yere calisma ruhsatini hangi kurumun verdigini nasil tesbit edebilirim? Sanirim bu tip isletmeler ruhsatlarla calisiyorlar. Bu isletmenin ruhsatinda belirtilen sartlari ve izinleri nasil ogrenebilirim? Bu ruhsatlarin herhangi birinde sabah 4'e kadar muzik yapmalarini saglayan bir madde olabilir mi? Eger ki boyle bir madde var ise bunun iptali icin nereye basvurabilirim? Bu gibi isletmelerin calisma duzenini ve seklini hangi kanun belirler? Kanunda yerlesim bolgelerinde bu sekilde isletmelerin acilmasina izin var midir? Yok ise bu ruhsat icin iptal davasi acabilir miyim?
Netice itibariyle nezih denilebilinecek bu semtte boyle bir yerin acilip 3 yildir bu sekilde calistirilabiliyor olmasi hepimize tuhaf geliyor. Polis ve zabita bu konuda yardimci olmuyor, elciliklerin sikayetleri de (nereye yaptiklarini bilmiyorum) zaman zaman etkili olsa da bir sure sonra her sey eskisine donmekte.
-
Re: Gurultu Kirliligi
Şikayet ve bilgilenme için belediyeye başvurmanız gerekmektedir