Taahhütnamenin kanıtlanması
Merhaba,
Forumdaki mesajları taradım fakat soruma yanıt olabilecek bir mesaj bulamadım.
Yeni bir daire kiraladım. Fakat kontratı yaparken ev sahibinin şart olarak sunduğu tahliye taahhütnamesini evi çok beğendiğim için tarihsiz olarak imzaladım. Ev sahibi ile aramızda sorun çıkacağını sanmıyorum fakat yinede önümüzdeki günlerde bir sorun çıkması ihtimaline karşı ne yapabilirim ? Bugün tarihli bir video çekip taahhütname verdiğimi anlatsam veya bugünden kendime göndereceğim ( noterden bile olabilir ) bir yazılı belgede bunu ifade etsem ileride delil olarak kullanabilir miyim ? Belki biraz komplo teorisi gibi oldu ama yinede yardımlarınızı rica ediyorum.
Teşekkürler
Re: taahhütnamenin kanıtlanması
Video gibi fikirleriniz gerçekten enteresan olmakla birlikte lehinize sonuç doğurması pek mümkün görünmüyor.
Ancak taahhütnamenin tarihsiz olarak imzalandığına dair bir bildirimin -belki- ileride lehinize değerlendirilmesi mümkün olabilir. (Tabi bunun kiracı kiralayan ilişkilerinizi nasıl etkileyeceğini siz değerlendirebilirsiniz.)
Re: taahhütnamenin kanıtlanması
Alıntı:
Av.Esin Kılıç Erdoğan rumuzlu üyeden alıntı
Video gibi fikirleriniz gerçekten enteresan olmakla birlikte lehinize sonuç doğurması pek mümkün görünmüyor.
Ancak taahhütnamenin tarihsiz olarak imzalandığına dair bir bildirimin -belki- ileride lehinize değerlendirilmesi mümkün olabilir. (Tabi bunun kiracı kiralayan ilişkilerinizi nasıl etkileyeceğini siz değerlendirebilirsiniz.)
Cevabınız için teşekkürler.
Bildirimden kastım kiralayana yapılaa bir bildirim değil. Böyle bir durumda zaten sorunsuz olan ilişkimizi bozmak benimde düşündüğüm birşey değil. Kendi kendime ( örneğin iş adresime ) göndereceğim bir bildirimden bahsediyorum. Üzerinde gönderim tarihi olacağından belki ileride (aramızda sorun olursa) değerlendirilebilir diye düşünüyorum.
Teşekkürler
Re: Taahhütnamenin kanıtlanması
Sayın aliveli333,
Bir tahliye taahhütnamesi verip ondan sonra bu taahhütnameyi geçersiz hale getirmek için yollar aramak benim etik anlayışımla uyuşmaz.
Tahliye taahhütnamesi kötü niyetli kiracılara karşı ev sahibinin bir sigortasıdır.
Çünkü mevcut kanunlara göre kötü niyetli bir kiracıyı tahliye etmek ve alacağı tahsil etmek aylar almaktadır.
Yani siz kiralarınızı zamanında ve eksiksiz öderseniz, senelik artışları anlaşmaya uygun şekilde yaparsanız ev sahibi bu taahhütnameyi işleme koymayacaktır.
Karşılıklı iyi niyet gösterilirse hiç bir problem çıkmaz.
Alıntı:
sdt23 rumuzlu üyeden alıntı
Bir tahliye taahhütnamesi verip ondan sonra bu taahhütnameyi geçersiz hale getirmek için yollar aramak benim etik anlayışımla uyuşmaz.
.
Ya verildiği anda geçersiz bir taahhütname ise
Alıntı:
aliveli333 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
Forumdaki mesajları taradım fakat soruma yanıt olabilecek bir mesaj bulamadım.
Yeni bir daire kiraladım. Fakat kontratı yaparken ev sahibinin şart olarak sunduğu tahliye taahhütnamesini evi çok beğendiğim için tarihsiz olarak imzaladım. Ev sahibi ile aramızda sorun çıkacağını sanmıyorum fakat yinede önümüzdeki günlerde bir sorun çıkması ihtimaline karşı ne yapabilirim ? Bugün tarihli bir video çekip taahhütname verdiğimi anlatsam veya bugünden kendime göndereceğim ( noterden bile olabilir ) bir yazılı belgede bunu ifade etsem ileride delil olarak kullanabilir miyim ? Belki biraz komplo teorisi gibi oldu ama yinede yardımlarınızı rica ediyorum.
Teşekkürler
sayın aliveli; Eğer elinizde taliye taahhütnamesi bir nüshası varsa notere gidip bu taahhütnameyi tarihlendirin. kira kontratı ile beraber imzalanan tahliye taahhütnameleri geçersizdir. bunu ispat etmeniz gerekir. bunun için bir an önce notere gidip taahhütnameyi tarihlendirin. selamlar...