Başkalarının fikirlerinden etkileniyor musunuz?
Sitemizin "Güncel-Siyaset-Tarih-Tartışma" başlıklı forum bölümünde yer alan özellikle siyaset ve tartışma konularını okuduktan sonra fikirlerinizde bir değişiklik oldu mu?
Herhangi bir forumu okuduktan sonra, o ana kadar doğru olduğunu düşündüğünüz şeylerin yanlış olabileceğini düşünmeye başladınız mı?
Yoksa, konu ne olursa olsun eski fikirlerinizin doğru olduğunu düşünmeye devam mı ediyorsunuz?
Re: Başkalarının fikirlerinden etkileniyor musunuz?
Evet, bilgi çağında olmamıza rağmen, film, fotoğraf ve sesli görüntülerle ispatlanmış bilgi ve belgelere rağmen diğer ülkelerin ilkel ve insan haklarından yoksun yönetimlerini (savunmaya devam ediyorum)! ve ATATÜRK'ü şükranla birkez daha anıyorum. Saygılarımla.
Aslında evet/hayır olarak cevaplamak,yeterli bir beyan olacağını düşünmüyorum.
Etkilenmek/etkilenmemek ,duruma,verilen yanıta,kişiye,sunulan kaynaklara,kaynakların doğruluğuna,bilinçli ve ölçerek,tartarak yazılmasına,reel ve objektif olmasına,kişisel çıkarlar veya kayıplara dayanan bir kavram.
Mantıklı ve tarafsız yapılan her fikre saygı duyarım,saygı çerçevesi içinde olduğu sürece.
Malesef görüyorumki ,verilen yanıtları okumak ile verilen yanıtları anlamak zor zanaat.
Ancak belirtmeliyimki, fikir beyan etmek,farklı fikirlere sahip olmak ve bunu tartışabilmekte bir adım.
Farklı ve karşıt fikirler de olsa, sağlam kaynaklara dayanan doğru bilgiler olursa bilgileniyorum. Ancak fikirlerin değişmesi , farklı bakış açıları kazanabilmek sadece tek bir bilgiye bağlı olarak anlık bir olgu değil, bu bir süreç...
Yazma sebebim ise; birilerinin fikirlerini değiştirmek değil, (bunun gerçekten iddialı ve çok zor olduğunu biliyorum) tarihe not düşmek...
Bütün okuduğum yazıları değerlendiriyorum ve mantıklı gelenler elbette etkiliyor ama düşünce değişikliğine götürecek kadar etkileyen bir yazı olmadı.